BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Anaokullarından anlamlı bağış

Antakya'da 3 anaokulunda öğretmen, öğrenci ve velilerinin yaptığı oyuncaklar, Devlet Hastanesi'nde tedavi gören çocuklar için bağışlandı.

Abone ol

ANTAKYA'da "Hayalimdeki Oyuncağı Ben Çizdim, Annem-Babam Yapacak mı?" projesi adı altında Saraykent 125. Yıl, Toki Şehit Mustafa Dolumay ve Ovakent Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerinin hazırladığı yaklaşık 400 oyuncak, Antakya'daki Devlet Hastanesi çocuk servisine hediye edildi.

Çocukların, velileriyle zaman geçirme alışkanlığını ve yaşıtlarıyla paylaşımcı ruhunu geliştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan ve bağışlanan oyuncuklar, hastanelerin çocuk servisindeki çocukları da sevindirdi.

Projeye katkıda bulunan okul müdürleri ve veliler adına konuşan Saraykent 125. Yıl Anaokulu Müdürü Tansel Koşman, hazırlanan oyuncakların hastanedeki çocuk servisine bağışlanmasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Öğrencilerin hayallerini resmettiklerini, velilerin ise resimlerdeki karakterleri oyuncak haline getirdiğini ifade eden Koşman, "Veliler, çocuklarıyla kaliteli zaman geçirsin, bir şeyler üretebilsin diye proje başlattık. Çocuk, hayalinde neyi canlandırıyorsa çizsin, veli de çocuğuna değer verdiğini hissettirebilmek amacıyla bunu ete, kemiğe büründürsün, canlandırsın diye düşündük. Velilerimiz de çok ilgili davrandı. Güzel oyuncaklar ürettik. Hastanede tedavi gören çocuklarımızı mutlu etmek adına oyuncakları onlara bağışladık" diye konuştu.