BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  GÜNCEL

TÜBİTAK'ta kaset operasyonu FLAŞ HABER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirterek o ismi açıkladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının servis edilmesinin ardından TÜBİTAK'ta deprem yaşandı. Kriptolu telefonlar kısmında çalışan 5 kişinin işle ilişiği kesildi.

Başbakan Erdoğan dünkü grup toplantısında 'Devletin kriptolu telefonları dinleniyor' açıklamasını yapmıştı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise bugün, "TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde bulunduğu kurumlardan birisi. Bu konuda hassasiyetle çalışıyoruz" dedi.

MAM BAŞKANI TUNABOYLU GÖREVDEN ALINDI

Bakan Işık, TÜBİTAK'ta görevden alınan personelin olduğunu belirterek, Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Murat Aydın'nın da görevden alındığını bildirdi.

Işık, "Bu sabah BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan, bildiğim kadarıyla 5 kişi, izne ayrıldı ve kurumla şu anda çalıştıkları mekanla ilişkileri kesildi" dedi.

erdoğan-kriptolu-telefon.jpgErdoğan'ın kriptolu telefonu dinlenebilir mi?

Başbakan Erdoğan bilindiği gibi kriptolu telefon kullanıyor. Peki kriptolu telefon dinlebilir mi? Bir konuşmanın montaj mı gerçek mi olduğu nasıl anlaşılır?

SES KAYDI MONTAJ MI GERÇEK Mİ NASIL ANLAŞILIR? UZMANI ANLATTI / tıkla oku


BAŞBAKAN AÇIKLAMIŞTI


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada "TÜBİTAK'ta yeni yapılanmaya bakanımız gidiyor. Devletin kriptolu telefonlarını bile dinliyorlar. Bu kadar alçak. Bir Cumhurbaşkanı Başbakan ve bakanları ile konuşamaz. Değişiklik yapıldığı anda hortladılar. Bunlarla ilgili yasal süreci işleteceğiz. Bunların izini süreceğiz. Bunlar böyle kalamaz. Kaldığı sürece ailelerin mahremi diye bir şey kalmaz. Hukuksuz kayıtlarla binlerce kişiye şantaj yapabilirlerdi" demişti.