BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Amerikalılar Bin Ladin'in ölümünü kutluyor

Usame Bin Ladin'in öldürüldüğü haberini alan Amerikalılar en başta New York ve Washington'da sokaklarda sevinç gösterilerinde bulundu.

Abone ol

El Kaide örgütünün lideri ve Amerikan topraklarında sivillere kaşı işlenen en büyük saldırının mimarı kabul edilen Usame Bin Ladin'in Amerikan kuvvetleri tarafından Pakistan'da düzenlenen operasyonda öldürülmesi, Amerikalılar arasında büyük sevinç yarattı.

Başkan Barack Obama'nın Pazar gecesi televizyonlardan canlı olarak yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasıyla Bin Ladin'in ölümünü açıklamasının ardından, kalabalıklar Washington'da Beyaz Saray'ın önüne, New York'ta ise Times Meydanı ile 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kuleler'in eskiden yükseldiği yerde toplandılar ve sevinç gösterisinde bulundular.

Ellerinde Amerika bayrakları taşıyan ve “ABD! ABD!” diye bağıran pek çok kişinin adeta bayram havası içinde Bin Ladin’in ölüm haberini kutladıkları dikkat çekti.

Haberin duyulmasının ardından ülkenin diğer yerlerinde de benzer sahneler yaşandı. Philadelphia'daki stadyumda bir beyzbol maçını izlemek için toplanan seyirciler, ''Bin Ladin öldü, yaşasın Adalet, yaşasın Amerika” diye bağırırken, Ohio Üniversitesi'nde ve New York’taki Columbia Üniversitesi kampüsünde toplanan binlerce öğrenci şarkılar söyleyip sloganlar attı.

Medya organlarına görüşlerini açıklayan Amerikalıların büyük bölümü, Bin Ladin'in öldürülmesiyle adaletin yerini bulduğunu ve bunun diğer El Kaide üyelerine eylemlerinin cezasız kalmayacağı mesajını gönderdiğini söylüyorlar.

11 Eylül'de New York'taki İkiz Kuleler'de ve Washington'da Savunma Bakanlığı Pentagon'da El Kaide korsanları tarafından kaçırılan uçakların saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınları Bin Ladin'in ölümünün acılarını hafifletmediğini, ama bunun hem kendileri hem de dünya için önemli bir haber olduğunu belirttiler.

Fakat Bin Ladin'in ölümü dünya çapında Amerikalılara karşı misillemeye ve ülke içinde yeni terör saldırılarına yol açabileceği endişesini de uyandırıyor.