BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

'Hayalet' uyuşturucu polise takıldı

Eskişehir'de "hayalet uyuşturucu" polise takıldı

Abone ol

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kokusuz olması nedeniyle sigaradan ayırt edilemeyen ve bu nedenle yeni nesil uyuşturucu olarak tanımlanan Bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Eskişehir Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarının tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik bir çalışma başlattı. Çalışma sonucu üniversite öğrencilerine uyuşturucu madde sattığı belirlenen şüphelilere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Kütahya'dan getirildiği öğrenilen ve yeni nesil uyuşturucu olarak tanımlanan ve kokusuz olması nedeniyle sigaradan ayırt edilemeyen 6 paket 32 gram Bonzai maddesi ele geçirildi. Uyuşturucu madde satışından elde edilen bin 200 TL paraya da el konuldu.

Olayla ilgili D.T., F.K. ve H.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, yakalanan Bonzai maddesinin kokusuz olması nedeniyle sigaradan ayırt edilemediği ve sonuçları bakımından esrar maddesinden beş kat daha zararlı olduğu öğrenildi.