BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,04
HABER /  GÜNCEL

Amerikalılar 4 bin ev kiraladı mı?  

NATO üssü kurulacak iddiası ayyuka çıktı. Urla’da 4 bin Amerikalının ev kiraladığı ileri sürüldü. Ama net açıklama olmayınca Meclis gündemine taşındı…

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - İzmir Urla’da 4 bin Amerikan askerinin ev kiralamaya başladığı, Napoli’deki NATO üssünün Urla’ya taşınacağı iddia edildi. Urla’da yaşanan ev kiralama hareketliliği Meclis gündemine taşındı.

MORDOĞAN’DA YENİ HAVAALANI
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Napoli kentindeki NATO üssünün İzmir Urla’ya taşınacağı, 4 bin Amerikan askerinin Urla’da ev kiralamaya başladığını ileri sürerek bir soru önergesi verdi.

İddialarını sıralayan ve yanıt isteyen CHP Milletvekili Öztürk, şunları söyledi:

“NATO üssü kurulacağı, bu nedenle Mordoğan’daki havaalanı inşaatının başlatıldığı, Adana İncirlik Üssü’nün İran ve Suriye atış menzilinin içinde olduğu için bu yönde bir karar alındığı iddiaları var.

DONANMAMIZ HAPSOLACAK

Ana hava üssünün İzmir olacağı daha sonraki aşamada bu üssün 6. filonun ana üslerinden birisi olacağı, staretejik olarak İzmir Körfez çıkışında bulunan ve halen kullanılmakta olan Uzunada’nın daha yoğun kullanılacağı ve böylelikle Türk donanmasının körfeze hapsedilmiş olacağı, Güney Deniz Saha Komutanlığı’nın ablukaya alınmış olacağı, Napoli’deki NATO üssünün İzmir Urla’ya taşınması konusunda anlaşma yapılması söz konusudur.”

Öztürk, tüm bu iddiaların doğru olup olmadığını ve üs kurulmasına ilişkin bir anlaşma olup olmadığına ilişkin da hükümetten ve Başbakan Erdoğan’dan yanıt bekliyor.