BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

ABden 140 milyon Euro geliyor

Avrupa Birliği'nden gelecek para krizden sarsılanlar ya da yeni iş görenlere biraz nefes alacak gibi görünüyor.

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) 2007-2009 dönemi için, bölgesel rekabet edebilirlik, iş ortamının iyileştirilmesi, işletme kapasitelerinin artırılması ve girişimciliğin teşvik edilmesi konularında Türkiye'ye 140.2 milyon Euro yardım sağlayacak.

Kayseri'de Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Kayseri Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda BROP Koordinasyon ve Uygulama Merkezi Başkanı Mehmet Aydın IPA aracılığıyla sunulacak kaynak hakkında bilgi verdi.

PARA 43 İLE DAĞITILACAK

İPA'nın AB tarafından kullandırılan eski yardım araçlarından farklı unsurlar içermekte olduğunu, temel farkın AB tarafından sağlanan yardımların AB adına Türkiye'de yer alan kurumlar tarafından kullandırılacak olması olduğunu ifade eden Aydın, bu kapsamda bakanlığın 2007-2009 yıllarını kapsayan 3 yıllık dönemde 140 milyon 200 bin Euroluk AB kaynağını kullandırmaya hak kazanmış durumda olduğunu söyledi.

Aydın, düzey 2 bölgeleri kapsamında da daha çok orta Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 43 ilin yer aldığını belirterek, "Bu 43 ilin içinden de Erzurum, Şanlıurfa, Batman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Samsun, Kastamonu, Trabzon, Kars, Diyarbakır, Sivas, Kayseri ve Van DPT tarafından büyüme merkezleri olarak belirlenmiştir. Bütçenin önemli bir oranının bu illere yönelik olarak kullandırılması planlanmaktadır" dedi.