BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MEDYA

Altaylı mindere çağırdı

Sabah ile Hürriyet arasındaki köşeler arası savaş sürüyor. Fatih Altaylı'dan çağrı var.

Abone ol

Doğan grubunun Almanya'da SAT 1'in ihalesine gireceğini açıklamasının ardından Sabah ile Hürriyet arasında gizli bir savaşın fitili ateşlendi. Her ne kadar ilk sayfalara taşmasa da gazetenin ağır topları arasında köşelerden sürdürülüyor bu savaş.

Fatih Altaylı'nın bu satışla ilgili yazdığı yazıya Hürriyet'ten Mehmet Yakup Yılmaz, tirajlarla karşılık verdi. Altaylı ise altta kalmadı ve "Sen anlamazsın M.Yakup" deyip, onu minderden kaçmakla suçladı.  Altaylı, tiraj ile vuran Yılmaz'ın  Sabah'a gelmek için kendileri ile pazarlık yaptığını yazdı;

"Niye Posta'ya değil de Hürriyet'te yazmak istedin. Ya da neden Akşam'la değil de Sabah'a gelmek için oturup bizimle pazarlık ettin. Sonra daha fazlasını alınca geri döndün."

Mehmet Yılmaz'ın yazılarını talimatla yazdığını iddia eden Fatih Altaylı,  Doğan grubunu, Sabah'ın Almanya'daki yayını engellemek için "fırıldak çevirmek"le suçladı.

Altaylı, "Buna da bir şey demiyorum. Benim kızdığım söylediklerinizle yaptıklarınızın ters olması. Çıkın açık açık söyleyin. Deyin ki, "Biz başkasını istemiyoruz. Bir tek biz olacağız. Başkası da olmayacak. Türkiye'yi biz yönetmek istiyoruz." Tek istediğimiz, hiç olmazsa bu konuda "Dürüst" olmanız."//