BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Fenerbahçeye şike suçlaması

Aziz Yıldırım'ın eski bir dostu olduğunu söyleyen Cihan Oskay'dan inanılmaz iddialar

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın eski bir dostu olduğunu söyleyen Cihan Oskay, Star'da yayınlanan Telegol Özel'e birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu

2000-01 sezonunun sondan bir önceki haftasında Fenerbahçe, Bursaspor'u; Galatasaray da Gaziantepspor'u 2-0 yendi ve şampiyonun belirlenmesi son haftaya kaldı.

Aziz Yıldırım, Bursa maçının akşamında iyi ilişkiler içinde olduğu Oskay'ı arayıp kulübe çağırdı ve Trabzonsporlu oyunculara Oktay aracılığı ile teşvik primi teklif edildi. Buna göre Trabzonspor, son maçta G.Saray'a bir farklı dahi yenilse bazı oyuncular (Trabzonlu olmayan) teşvik primi alacaktı.

Taraflar arasında yapılan görüşmelerde Oktay, 500 bin dolar talep etti. Fakat Aziz Yıldırım'ın 250 bin dolarlık karşı önerisini kabul etmek zorunda kaldı.

SAMSUNSPOR'A ŞİKE TEKLİFİ
Hatta o zaman Trabzon'da olan Sergen de sırf sahaya çıkmak için 50 bin dolar istedi. '10-0 da yenilsek parayı alırım' dedi.

Oskay, maçı Oktay'ın kayın biraderi Murat ile birlikte izledi. İstenen sonuç alınsaydı, 150 bin dolarını direkt Aziz Yıldırım'dan, 100 bin dolarını da kulüpten aldığı 250 bin doların bulunduğu çantayı Murat'a verecekti.

Bir sonraki aşamada Samsunspor'un 'bağlanması' vardı. Aziz Yıldırım bunun için de Cihan Oskay'a başvurdu. Ama Oskay, tanıdığı olmadığını söyledi.

Daha sonra Oskay, F.Bahçe kongre üyesi alan Orduspor eski başkanı Mustafa Çebi'nin aracılık edebileceğini Yıldırım'a iletti.

Samsun Teknik Direktörü Yücel Uyar'ın Orduspor'dan öğrencisi olduğunu söyleyen Çebi, Samsun'a gidip araştırma yapacağını söyledi. Daha sonra da Yücel Uyar'ın petrolcülük yapan babasının ofisine gitti.

Öncelikle Uyar'ın babasının 840 milyon liralık borcu, Çebi tarafından ödendi.

KADRO İSTANBUL'DAN YAPILDI
Oskay, yanında başkan Yıldırım'la; Çebi de yanında Yücel Uyar olduğu halde telefon bağlantısı kuruldu.

Uyar, 'Normalde Fener bizi yener. Ben gerekirse takımı motive etmem' dedi. Başkan Yıldırım, Samsunspor'un Sinop'ta yapacağı kampın iptal edilmesini istedi ve bu yerine getirildi.

Yıldırım, Ertuğrul'un oynatılmamasını istedi. Uyar ise 5 maçtır oynamadığını söylediği Ertuğrul'un oynamasının, Souza'nın oynamasından daha hayırlı olduğunu söyledi. Özetle Samsunspor'un kadrosu İstanbul'dan Aziz Yıldırım'ın talimatıyla yapıldı.

Samsun'a 150 bin dolar gitti. Sonradan istenen 150 bin dolar ise istediğini elde eden Yıldırım tarafından verilmedi. 2000-01 sezonunun son haftasında F.Bahçe, Samsun'u deplasmanda 3-1 yenerek 3 puan farkla şampiyon olmuştu.