BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  GÜNCEL

Almula Merter kimdir kaç yaşında yabancı eşi kim ne iş yapıyor?

Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra dublaj sanatçısı da olan Almula Merter kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve İngiliz eşi  Robert Churm kimdir sorularının yanıtı haberimizde. Almula Merter 51 yaşında anne oldu, aynı zamanda 2 İngiliz çocuğu evlatlık edindi.

Abone ol

Almula Merter kimdir, nereli ve kaç yaşında? Merak konusu oldu. Tiyatrocu Ferdi Merter Fosforoğlu'nun kızı oyuncu Almula Merter geçtiğimiz günlerde bir magazin programına çıkarak kendisiyle ilgili samimi açıklamalarda bulunmuştu. Evlat edindiği iki İngiliz kardeş ile İngiltere'de yaşayan Almula Merter Türkiye'de de yaptığı dublajlar ile adından sıkça söz ettiriyor.

Almula Merter kimdir, hayatı: Tiyatro sanatçısı Ferdi Merter'in kızı olan Almula Merter, 1966 yılında Ankara‘da doğdu. Annesinin adı Cansın’dır. 1982 ile 1984 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinde sosyoloji ve psikoloji eğitimi aldıktan sonra 1984 ile 1988 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı, tiyatro bölümünü bitirdi.

Babası gibi Almula Merter, konservatuarın tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra Devlet Tiyatrolarında oyuncu olarak çalışmaya başladı. 1990 yılında İtalya‘ya Roma’ya giderek Spazio Müzik Okulunda modern dans, sahne tasarımı, ses ve vücut dili eğitimi ve Alexander tekniği ile İngiltere‘de de oyunculuk tekniği, psikodrama eğitimi aldı. Çeşitli workshoplara katıldı. Amerika da fonetik bilimi, yaratıcı drama, modern dans, ses ve nefes teknikleri, shiatsu, reiki, alexander tekniğiyle oyunculuk ve reji eğitimi aldı.

Almula Merter, 1976 yılından beri birçok dizide rol aldı ve dublaj yaptı. Ayrıca TRT, Kanal 6 ve HBB TV de sunuculuk görevini üstlendi.

Müjdat Gezen Sanat Okulunda ve Yedi Tepe Üniversitesinde öğretim görevlisi oldu.

Yazar Eve Ensler tarafından yazılan, Türkiye’de Almula Merter’in sahneye koyduğu, Arzu Yanardağ, Berna Öztürk, Güner Özkul ve Müge Oruçkaptan‘ın oynadığı ‘Vajina Monologları‘ adlı oyununu 2003 yılında Almula Merter yönetmen olarak sahneledi.

2004 yılında, babası Ferdi Merter‘le birlikte Çığır Sahneyi, kurdu. Yurt dışında kadınlar ve özellikle Müslüman kadınlar üstüne seminerler vermektedir. 2007 yılında Bulgaristan‘da müzikal oyun sahneye koymuştur.

İyi derecede İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca konuşmakta ve çeviri yapmakta olan Almula Merter, 2011 yılında Londra‘ya taşındı.

İş hayatına Londra’da devam eden Almula Merter, 3 Mart 2014 tarihinde üniversite yöneticisi İngiliz Robert Churm ile Londra’da Methodist Kilisesi’nde evlendi. Çift, iki İngiliz kız kardeş evlat edindi.