BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Almanya'da Erdoğan'a destek mitingi

Demokrasiye Saygı Mitingi, Düsseldorf’taki Rheinpark bölgesinde büyük bir coşkuyla başladı.

Abone ol

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından organize edilen Demokrasiye Saygı Mitingi, Düsseldorf’taki Rheinpark bölgesinde büyük bir coşkuyla başladı.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen "Demokrasiye Saygı" mitingi, Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 10 bini aşkın kişinin katılımıyla başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren katılımcılar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesini istiyor.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Düssseldorf kentindeki Rheinpark'ta düzenlediği "Demokrasiye Saygı Mitingi"ne katılmak ve Başbakan Erdoğan'a destek vermek için Almanya'nın yanı sıra Fransa, Belçika ve Hollanda'dan da binlerce vatandaş otobüslerle miting alanına geldi. Şu an için 10 bini aşkın kişinin toplandığı miting alanında kalabalık artmaya devam ediyor.

Miting, sanatçı Uğur Işılak'ın konseriyle başladı. Miting alanındakilere hitaben kısa bir konuşma yapan Işılak, vatanı sevenlerin bugün milli iradeye saygılarını göstermek için toplandığını belirtti.

"Demokrasiye Saygı" mitinginde Kültür Bakanı Ömer Çelik'in konuşma yapması bekleniyor. Mitingde, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de yer alıyor.

Alman polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı mitingde vatandaşlar Türkiye'de milli iradeye saygı gösterilmesi isteyen ve AK Parti'ye destek veren sloganlar atmaya devam ediyor.