BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Almanya paketleyip gönderdi

Türkiye bastırdı, Almanya sonunda iadeye razı oldu. 2 terörist Türkiye'ye getirildi.

Abone ol

Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın yakalandığı iddiaları tartışılırken, ilk paket Almanya'dan geldi. Almanya kanlı örgüte üye Eşref Kızılay ile Mehmet İltaş'ı Türkiye'ye teslim etti.

Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Almanya'da yakalanan terörist Mehmet İltaş, Türkiye'nin iade talebinin kabul edilmesiyle 19 Eylül 2007'de Türkiye'ye getirildi.
 
Mehmet İltaş, Genç ilçesi Jandarma Bölüm Komutanlığı'nın 1991 yılında silahla taranması ve köy minibüsüne silahlı saldırı sonucu 8 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanması suçlarından dolayı uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranıyordu.
 
Bakanlık, 27 Kasım 1991'de bir polis memurunun öldürülmesi suçundan kırmızı bültenle aranan terörist Mehmet Eşref Kızılay'ın da 13 Mart 2007'de Siegen'de yakalanıp, Türkiye'nin iade talebinin kabulü üzerine 23 Kasım 2007'de yurda getirildiğini bildirildi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU
Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı 176 terörist arasında bulunan Eşref Kızılay, 6 polisimizi şehit etmekle suçlanıyordu.

ALMANYA'DAYDI

Eşref Kızılay, 1998'de Almanya'ya kaçarak iltica başvurusunda bulundu. Bu talebi reddeden Alman makamları, Türkiye'nin isteği üzerine teröristi tutuklayarak, Koblenz şehrindeki cezaevine koydu. Ancak Kızılay, üç ay sonra serbest bırakıldı.

Olayın peşini bırakmayan Türkiye, teröristin 2 Ocak 2007'de tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmesini sağladı.

Daha önce "idam var" diye iade edilmemişti
 
Adalet Bakanlığı, Kızılay'ın, daha önce 14 Nisan 1998'de Almanya Ingelheim'de Türkiye'ye iadesi amacıyla tutuklandığı, ancak Türkiye'nin iade talebinin o tarihte ölüm cezası yürürlükte olduğu için reddedildiğini kaydetti.