BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda PKKlılara baskın

Terör olaylarına karışan örgüt yanlılarına eş zamanlı operasyon yapıldı.

Abone ol

İstanbul'da bir terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, çeşitli eylemlere karıştıkları gerekçesiyle 15 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 25-27 Kasım 2007 tarihleri arasında İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, terör örgütünün sözde kırsal alanına yasa dışı örgütsel faaliyet göstermek üzere eleman temin ederek gönderdikleri belirlenen 6 kişi ile Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Ümraniye'de molotofkokteyli atılarak korsan gösteri yapılması ve terör örgütü lehine slogan atılması eylemlerine karıştıkları belirtilen 9 kişi yakalandı.

Bunlardan adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı. Diğer 1'i kadın 11 kişi ise bugün adliyeye gönderildi. Yakalanan kişilerin üzerlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, terör örgütünü simgeleyen bir bez parçası, terör örgütü elebaşına ait 3 poster, eylemlerde kullanılan bir yüz maskesi ile bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.