BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Almanya da suikastı kınadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Butto'ya suikasti sert dille kınadı.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Pakistan'da muhalefet lideri ve eski başbakanlardan Benazir Butto'ya suikast düzenlenmesini sert dille kınadılar.
    
Alman hükümetinin sözcü yardımcısı Thomas Steg, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Merkel'in, Butto'nun öldürülmesini sert şekilde kınadığını ve bunu ''korkak bir terör saldırısı'' olarak nitelendirdiğini söyledi.
    
Steg'e göre Merkel, "intihar saldırısının, terörizme karşı mücadelenin sürdürülmesi ve terörizmden olumsuz etkilenenlerin desteklenmesi gerekliliğini bir kez daha gösterdiğini" belirtti.
    
Dışişleri Bakanı Steinmeier de Pakistan'da meclis seçimlerinden kısa süre önce düzenlenen saldırının, Pakistan'da demokrasi uğruna mücadele veren insanlara ağır darbe olduğunu belirterek, şiddetin siyasi tartışmalarda hiçbir zaman bir araç olamayacağını ve olmaması gerektiğini ifade etti.
    
Steinmeier, ''Pakistan'daki tüm siyasi yetkililer, ülkenin istikrarı, hukuk devleti düzeni ve demokrasi için katkı sağlamalı, özgür ve adil seçimler için gerekli şartları yaratmalıdır'' dedi.