BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Gülden taziye mesajı

Abdullah Gül, Benazir Butto'nun öldürülmesi nedeniyle taziye mesajı yolladı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Benazir Butto'nun bir suikast sonucu öldürülmesi nedeniyle Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e gönderdikleri taziye mesajında ''Kardeş Pakistan halkının ve tüm siyasi kesimlerin, Pakistan'ın huzur ve selametini hedef alan bu menfur terör saldırısına vereceği en etkili yanıtın, öfke ve tahriklere kapılmadan, Pakistan'ın demokrasisi ve aydınlık geleceği için güç birliğine gitmek olacağını'' belirterek, ''Türkiye'nin, terörizm ve aşırıcılığa yönelik mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Pakistan'ın yanında yer almaya devam edeceğini'' bildirdi.
    
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, mesajında, Pakistan Halk Partisi Lideri ve Pakistan'ın eski Başbakanlarından Benazir Butto'nun, bugün uğradığı terör saldırısında, onlarca Pakistanlıyla yaşamını yitirdiğini ''büyük üzüntüyle'' öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:
    
''Merhume Benazir Butto'yla, Pakistan'a yaptığım son ziyaret sırasında çok yararlı bir görüşme gerçekleştirmiş ve Pakistan'ın esenliği yolundaki yapıcı fikirlerinden ben de istifade etmiştim. Bu görüşmenin sıcak anıları hafızamda canlılığını hâlâ korumaktadır.
    
Kardeş Pakistan halkının ve tüm siyasi kesimlerin, Pakistan'ın huzur ve selametini hedef alan bu menfur terör saldırısına vereceği en etkili yanıt, öfke ve tahriklere kapılmadan, Pakistan'ın demokrasisi ve aydınlık geleceği için güç birliğine gitmek olacaktır.

Türkiye, terörizm ve aşırıcılığa yönelik mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Pakistan'ın yanında yer almaya devam edecektir.
    
Pakistan'ın yetiştirdiği en kıymetli evlatlarından biri olan merhume Benazir Butto'ya ve yaşamını yitiren diğer kardeşlerimize Allah'tan rahmet, Türk ulusu ve şahsım adına Zat-ı Devletlerine, kardeş Pakistan halkına ve merhume Butto'nun ailesi başta olmak üzere ölenlerin acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.''