BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  GÜNCEL

Almanya Cezayir’i solladı

2014 Dünya Kupası 2. tur maçında Almanya ile Cezayir karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Almanya adını çeyrek finale yazdırdı...

Abone ol

2014 Dünya Kupası 2. tur maçında Almanya ile Cezayir karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1 galip ayrılan Almanya adını çeyrek finale yazdırdı.
Brezilyalı hakem Sandro Meira Ricci’nin düdüğü ile başlayan maçta iki takım da çeyrek finale yükselmek için kıyasıya mücadelede etti. Oldukça çekişmeli geçen maçta Cezayir 17. dakikada topu ağlara gönderse de öncesinde ofsayt kararı verilince maç golsüz eşitlikle sürdü. İlerleyen dakikalarda Almanya etkili ataklarıyla Cezayir yarı alanında gol aradı ama etkili olamadı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıda Almanya baskısını arttırdı. Bu devrede golü bulmak için büyük çaba harcayan Almanya bütün baskısına rağmen ağları havalandıramadı. Maçın ikinci yarısı da golsüz geçince maç uzatmalara gitti.
Almanya uzatmalarda öne geçti. 92. dakikada sol kanttan yapılan ortada ceza sahası içinde Schürrle topu ağlara gönderdi. (1-0) Uzatmaların sonunda Almanya farkı 2’ye çıkardı. 120. dakikada Schürrle’nin ceza sahası içinde vuruşunda savunmadan dönen topu Mesut Özil ağlara gönderdi. (2-0) Bu golün hemen ardından Cezayir farkı 1’e çekti. 121. dakikada sağ kanttan yapılan ortada arka direkte topla buluşan Djabou düzgün bir vuruşta takımının ilk golünü kaydetti. (2-1) Cezayir beraberlik için son saniyelerde tekrar atak yapsa da bu sefer gol gelmedi ve çeyrek finale çıkan takım Almanya oldu.
(İHA)