BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Allahın Kızlarına hapis

Gürsel'e dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemi

Abone ol

Yazar Nedim Gürsel'e “Allah’ın Kızları” romanında “dini değerleri aşağıladığı” gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Geçtiğimiz yıl mart ayında Doğan Kitap tarafından yayımlanan “Allah’ın Kızları” adlı romanı sonrası şikâyet üzerine hakkında soruşturma başlatılan yazar Nedim Gürsel, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın verdiği takipsizlik kararıyla aklanmıştı.

Ancak bu takipsizlik kararına yapılan şikâyeti görüşen Beyoğlu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Nedim Gürsel hakkında dava açılmasına karar verildi. Milliyet'in haberine göre karar uyarınca Gürsel, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama” suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Romanı hakkında soruşturma açıldığında şaşırdığını belirten Gürsel, “Savcılığın verdiği takipsizlik kararına rağmen kitabım hakkında dava açıldığını öğrenince şaşkınlığım endişeye dönüştü. Bu durum ülkemizde yalnızca düşünce özgürlüğüne indirilen bir darbe değil, aynı zamanda bir hukuk skandalı. Demek ki bazı çevreler ısrarla Türkiye’nin hâlâ yazarlarını yargılayan bir ülke olmasını istiyor” dedi. Gürsel, şöyle devam etti:

“ en az 30 bin okura ulaşmış, kamuya mal olmuş bir roman. Bu kitabı yasaklatmak, yazarını da ceza yasasının 216. maddesi gereğince hapse mahkûm ettirmek için çaba harcayanlar, bindikleri dalı kestiklerinin ya da kendi ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında değil herhalde. Bağımsız Türk yargısının onların baskısına rağmen bu oyuna gelmeyeceğini umuyorum.” (Radikal)