BIST 10.759
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.429,20
HABER /  GÜNCEL

Kurtulduğuna kimse inanamadı

Kurtarmak isteyenlerin alevler yüzünden çıkaramadığı sürücü, kendi başına çıkarak herkesi şaşırttı.

Abone ol Ordu'da elektrik direğine çarptıktan sonra yanan aracın sürücüsü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kaza, Ordu-Giresun yolu üzerinde Ordu Üniversitesi civarında akşam saatlerinde meydana geldi. Yunus Özdemir idaresindeki 52 AR 603 plakalı son model cip, ilk belirlemelere göre, aşarı hız sebebiyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çıktı. Kaldırımda 25 metre gittikten sonra beton elektrik direğine çarptı. Direği ortadan ikiye bölen araç, daha sonra yol kanarındaki kanala düşerek yanmaya başladı.

Kazayı gören çevredeki kişiler aracın yanına koşarak sürücü Yunus Özdemir'i araç içinden çıkarmaya çalıştı fakat bu sırada araçtaki alevler her tarafı sarınca başarılı olamayarak uzaklaşmak zorunda kaldı. Hemen ardından ise sürücü Yunus Özdemir kendi başına araçtan çıktı.

Kazanın görgü tanığı Hasan Önal, "Araç yanmaya başlayınca biz bir arkadaşla beraber koştuk sürücüyü çıkarmak için. Tam o sonrada alevler bizi de sarınca bırakmak zorunda kaldık. Hemen peşimizden hurdaya dönmüş alev alev yanan araçtan kendisi yürüyerek çıktı. O sırada araç içinde patlama oldu. Biz yangın söndürme tüpünü bulduk ama içi boşmuş, çalışmıyordu. O adam o araçtan nasıl çıkabildi hala aklım almıyor." dedi.

İtfaiye ekipleri yanan aracı söndürürken uzun süre araç altında ve çevrede olabilecek ikinci kişiyi aradı. Başındaki küçük sıyrıklarla kazayı atlatan Yunus Özdemir'e ilk müdahale olaya yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Kaza sonrası 15 metrelik alana yayılan beton direğin parçaları ise ekipler tarafından temizlendi.