BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Asker baskınları biliyordu iddiası!

Askerin, yeni bir operasyon beklediği ve bunun içinde ilgili birimlere dağıtılmak üzere bir uyarı yayınladığı ortaya çıktı,

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon'da yeni gözaltılar olacağını ve bazı komutanların gözaltına alınacağını iki ay önce bildiği iddia edildi. Ankara Merkez Komutanlığı, iki ay önce bir uyarı yaptı ve baskın yapılması halinde polisin içeri alınmaması istendi. 

Askerin baskını iki aydır, beklediği ortaya çıktı. Taraf gazetesinin haberine göre Ankara Merkez Komutanlığı, Ergenekon'daki 10'uncu dalgadan iki ay önce komutan lojmanlarına baskın yapılması halinde, polisin içeriye alınmaması uyarısı yaptığı kaydedildi.

BİZE SORMADAN ALMAYIN

17 Kasım 2008'te komutan lojmanlarının koruma birimlerinin bir yazıyla uyarıldığı anlaşıldı. Yazıda "M.O.E General ve Amiral Lojmanları, Devlet Mahallesi General Lojmanları ve Çankaya Orgeneral ve Oramiral Lojmanları'na polis, jandarma ve savcı izinsiz girkemeyecek" diyor.

BUNLARDAN ALIRLARSA BIRAKIN

Tabur komutanı imzalı yazıda, "Paris Caddesi Lojmanları, Çiğdem Apartmanı ve Gürler Apartmanı ile sivil ikametlerde benzer bir durum yaşanırsa gelen kolluk görevlilerine müdahalede bulunulmaması, fakat durumun derhal ilgili birimlere bildirilmesi" emrediliyor.

KILINÇ O LOJMANDAYDI

Ergenekon'un son dalgasında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılıç, belgede "habersiz polis, jandarma öve savcı alınmasın" denen Çankaya'daki bu general lojmanlarında oturuyordu. Halen tutuklu Hurşit Tolon'da aynı lojmanda kalıyordu.