BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Alkolsüz malt içeceği

Ünlü bira üreticisi alkolsüz mal içeceği Fayrouz'u Türkiye'de piyasaya çıkardı.

Abone ol

Ünlü bira üreticisi Hollandalı Heineken, alkolsüz malt içeceği Fayrouz’u Batılı tüketici ile ilk kez Türkiye’de tanıştırdı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarından sonra Türkiye’de satılmaya başlayan ürünü kesinlikle "Müslüman içeceği" olarak konumlandırmadıklarını vurgulayan Türkiye Ülke Müdürü Suat Roe, Heineken’in Türkiye’de üretim yapabileceği sinyalini de verdi.

ORİJİNİ Mısır olan Fayrouz’u bünyesine kattıktan Ortadoğu pazarında etkinliğini artıran ünlü bira üreticisi Heineken, alkolsüz malt içeceği olan bu ürünü Avrupa pazarına girmeden önce Türkiye’de tanıttı. Türkiye’de henüz 3 aylık bir geçmişi olan Fayrouz, bugünlerde Fransa ve İtalya pazarında test edilirken Türkiye Ülke Müdürü Suat Roe, "Fayrouz kendi kategorisini kendisi yaratacak bir ürün" dedi.

SUYUN SATILDIĞI HER YER: Farsça’da "turquaz" anlamına Fayrouz’un Türkiye’de satılan hiçbir ürünle aynı kategoride olmadığına dikkat çeken Roe, şu bilgileri verdi: "Fayrouz aromolı gazlı bir içecek. Alkolsüz, malt içeceği. Türkiye’de bir benzeri yok. Ama aynı zamanda gazoza, kolaya, meyve suyuna, soğuk çaya alternatif bir ürün. Bu nedenle hem herkesin rakibiyiz. hem kimsenin rakibi değiliz. Biz suyun satıldığı her yerde Fayrouz’un satılmasını istiyoruz. Ürünümüzü 3 ayda 38 şehirde, 15 bin noktada satmaya başladık. Hedefimiz 120 bin noktaya ulaşmak, yıl sonuna kadar 2 milyon litre satış yapmak."

MÜSLÜMAN İÇECEĞİ DEĞİL: Mısır’da Al-Ahrem Beverages şirketini ve onun pazar payı yüzde 17’leri bulan içeceği Fayrouz’u aldıktan sonra Ortadoğu pazarında güçlenen Heineken’in, bu içecek ile Müslümün tüketiciyi mi hedeflediği sorularına Suat Roe şu yanıtı verdi: "Fayrouz’u kesinlikle Müslüman ülkelere özgü bir içecek olarak pazarlamıyoruz. Şu anda Türkiye ile birlikte 15 ülkede satılıyor. Ama Türkiye’nin ardından Fransa ve İtalya pazarında da satılıyor. Zaten reklamlarımızı izleyen Fayrouz’un sadece Müslüman tüketiciye yönelik bir ürün olmadığını anlar, mini etekli kızlar oynuyor reklam filmimizde. Fayrouz, susayan herkesin içeceği."