BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Alışveriş festivalinin tarihi değişmedi

Ankara Shopping Fest’in tarihi değişmedi. Ankara Alışveriş Festivali 7 Haziran’da sürpriz sanatçıların katılacağı gala gecesiyle start alaca...

Abone ol

Ankara Shopping Fest’in tarihi değişmedi. Ankara Alışveriş Festivali 7 Haziran’da sürpriz sanatçıların katılacağı gala gecesiyle start alacak. Festival, 30 Haziran’a kadar devam edecek.
Ankara Shopping Fest’in (ASF-Ankara Alışveriş Festivali) tarihi değişmedi. Ankara Alışveriş Festivali 7 Haziran’da sürpriz sanatçıların katılacağı gala gecesiyle start alacak. Festival, 30 Haziran’a kadar devam edecek. Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, ASF ikinci yılında Ankara’yı eğlence, moda, kültür, sanat ve indirimli satışlarla buluşturarak, Ankaralılara renkli günler yaşatacak. ASF, bu yıl unutulmaz organizasyonlara imza atacak. Nilüfer’den Sibel Can’a, Ajda Pekkan’dan Serdar Ortaç’a Işın Karaca’dan Gülben Ergen’e kadar birbirinden başarılı ve ünlü sanatçılar festival kapsamında sahne alacak ve Başkentlilere eğlenceli saatler yaşatacak. Sürpriz sanatçıların da yer alacağı festivalde, Ankara’ya gelerek konser verecek sanatçı sayısı 40’ı aşacak. Ankara’da sahne alacak uluslararası gruplar da olacak. Sovyetler Birliği Ordusu’nun resmi korosu olan, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından da Rusya ve diğer ülkelerde konserler veren ünlü Kızıl Ordu Korosu, marşlar ve şarkılarıyla Başkentlilere unutulmaz bir gece yaşatacak.
Birinci Ankara Shopping Fest’te iki ayrı alanda Guinness Rekorlar kitabına giren Ankara bu yıl da en çok hediye ve çekiliş başlığında yeni rekorlara talip olacak.

222 OTOMOBİL HEDİYE
Alışveriş yapan otomobil kazanacak. Birinci Shopping Fest’te Ankara’dan alışveriş yapan 24 kişiye otomobil hediye edilirken bu yıl hediye edilecek otomobil sayısı 222’ye yükseldi. Başkent’te ASF logosu bulunan işyerlerinden alışveriş yapanlar arasında yapılacak çekilişle 222 şansı kişiye 222 otomobil hediye edilecek.

MARKALARDAN İNDİRİMLİ SATIŞ
Festival kapsamında cadde ve sokak mağazaları ile alışveriş merkezleri kapılarını alışveriş tutkunları için geç saatlere kadar açık tutacak. Giyimden teknolojiye kadar çok sayıda marka ürünlerini indirimli satışa sunacak.

GELENEKSEL EL SANATLARI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK
Kortejlerin düzenleneceği festival boyunca Ankara’da birbirinden farklı etkinlikler organize edilecek. Çok sayıda defilenin düzenleneceği festivalde, stil danışmanlığı yarışması yapılacak.
Geleneksel Türk el sanatlarının sergileneceği festival boyunca yerli ve yabancı turistler yöresel lezzetlerle tanışacak.
Kurulacak fotoğraf istasyonlarıyla, hatıra fotoğraflarının da çekileceği festivalde, geleneksel hale gelen ASF Basın Futbol Turnuvası da düzenlenecek.

ANKARA SHOPPİNG FEST İÇİN DEV İŞBİRLİĞİ
Ankara Shopping Fest 2013, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Ankara Ticaret Odası’nın bir organizasyonu olarak düzenleniyor.
ATO Başkanı Salih Bezci, Ankara Alışveriş Festivali’nin tarihinin değişmediğini ve 7 Haziran’da start alacağını belirterek, "Ankaralıları renkli, coşkulu bir festivalle buluşturmak için hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Her şey Ankara İçin" dedi.
Ankara’nın marka şehir olması nihai hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatan Bezci, "5 milyonluk nüfusu ile Türkiye’nin ikinci ve dünyanın 45’inci en büyük metropolü olan Ankara, 50 müzesi, ören yerleri, alışveriş merkezleri, çarşıları, ticaret alanları, üniversiteleri, hastaneleri, teknoparkları, parkları, bahçeleri, yeşil alanları, termal tesisleri, kaplıcaları, otelleri ile ’Alışverişin de Başkenti’ olması kaçınılmaz" ifadelerini kullandı.
(İHA)