BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz

Türkiye’nin IMF’ye borcunun sıfırlandığını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şimdi biz IMF’ye 5 milyar dolar borç verece...

Abone ol

Türkiye’nin IMF’ye borcunun sıfırlandığını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şimdi biz IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Merkez Bankamızdaki döviz rezervimiz 135 milyar dolar, inşallah güzel günleri hep birlikte göreceğiz” dedi.
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde hayır sever iş adamı Ceylan Emet tarafından yaptırılan Bolvadin Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi’nin açılışı ile Raziye Sultan-Yusuf Kaybaşı tarafından yaptırılacak olan Bolvadin Sosyal Bilimler Lisesi’nin temel atma töreni, Osman ve Su İşleir Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, iş adamlarının hayırda yarıştıklarını, ilçede yapılan iki okulun da bunun en yi örneği olduğunu söyledi.
Yaptırılan okullarda geleceğe ve tarihe damga vuracak gençler yetişmasını temennisinde bulunan Bakan Eroğlu, “Bizim önümüze koyduğumuz hedeflerin gerçekleşmesi için güzel bir nesil yetiştirmeliyiz. Bunun da yolu eğitimden geçer. Hükümet olarak eğitime büyük önem verdik. Okul kitaplarını ücretsiz dağıttık, okulları akıllı tahtalarla donattık. Türkiye genelinde 181 adet yeni derslik kazandırdık. Eğitimin bizden önceki bütçesi 7 milyar TL idi şimdi 50 milyar TL oldu. Üniversitesiz şehir kalmadı” diye konuştu.

"İLK BÜYÜK HEDEFİMİZ 2023’Ü YAKALAYACAĞIZ"
Türkiye’nin gittikçe büyüdüğünü ve iki gün önce IMF’ye olan 23,5 milyar dolar borcun tamamını ödediklerini anlatan Bakan Eroğlu, “Merkez Bankası’nda 135 milyar dolar döviz rezervi var. Enflansyon canavarı diye bir olgu kalmadı. İnşallah güzel günleri hep birlikte yakalayacağız. Önümüze büyük hedefler koyduk, ilk büyük hedefimiz 2023’ü yakalayacağız. Çok çalışıp büyük hedeflere kitlenirsek 21. asra mührünü vuran millet bizim milletimiz olacaktır. Ben buna inanıyorum. Türkiye büyük şeyler kazanıyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)