BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bilmediğin için işte böyle tokat yersin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'a "katil" diyen Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Partili Hüseyin Çelik, Kılıçdaroğlu'na, ''İslam dünyasında doğuyu bilmediğin için işte böyle tokat yersin'' diye seslendi.

Çelik'in hedefinde Reyhanlı saldırısında ölen 51 kişinin katilinin Erdoğan olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, ''Orada yaşananlar skandaldır, Sayın Swoboda bu seviyesizliğe isyan etti'' dedi.  Reyhanlı saldırısıyla ilgili de konuşan Çelik, "Cumhuriyet tarihin en büyük terör saldırılarından birisiydi" dedi.

"Reyhanlı saldırısının sorumlusu Başbakan'dır" diyen ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Kılıçaroğlu'nun Başbakan'a sarf ettiği sözleri teker teker sıralayan Çelik, "Bu artık edep sınırlarını aşıyor. Bunu Allah da vatandaş da affetmez" diye konuştu.

Çelik, Reyhanlı saldırısında MİT ve Emniyet arasında yaşanan kopukluğun incelendiğini söyledi, "İhmal, kusur ya da kasıt varsa hukuk devleti olarak hesabı sorulmalıdır" dedi.

"Kasıt olasılığı var mı" sorusuna yanıt veren Çelik, bu yönde bir bulgu olmadığını vurguladı, "İnsanın olduğu her yerde anormallikler olabilir, bir ihtimal üzerine konuşuyorum" diye ekledi. 

SİYASETÇİNİN AĞZI TEMİZ OLANI

Kılıçdaroğlu'nun patlamalardan hemen sonra Reyhanlı'ya gitmesini eleştiren Çelik, şunları söyledi:

"Onunla işbirliği yapan onun kuklalığını yapan terör örgütlerine bir şey demeyeceksin. Canını kurtarmak için sığınanlara mezhepçi yaklaşımla halkı kışkırtıyor. Atatürk yaşasaydı CHP Genel Başkanı için "Ben siyasetçinin ağzı temiz,  dürüst ahlaklısını severim" derdi.  İslam dünyasını bilmez oraya bakmaz, garbı bilmez bilmediğin için tokat yersin, Türkiye'de ağlarsın. Sen herkese demokrasi dersi vereceksin öyle mi"