BIST 10.214
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.465,13
HABER /  MEDYA

Fenomen dizi bu akşam final yapıyor

Star ekranlarında yayınlanan Behzat Ç dizisinin bu akşam finali yayınlanacak

Abone ol

"Bugün, Türk Televizyon Tarihi için önemli bir gün. Ne yalan söyleyeyim; dizi başlarken sadece bir dramanın değil, bir 'dönemin' başlayacağını bilmiyordum."

Sabah gazetesinin Günaydın ekinde televizyon programları üzeine yazan Yüksel Aytuğ, bugünkü köşesinde final yapacak olan Behzat Ç. dizisini kaleme aldıAytuğ köşe yazısında şöyle yazdı:

BUGÜN O DEVRİN SONU GELİYOR

"Bugün, Türk Televizyon Tarihi için önemli bir gün. Ne yalan söyleyeyim; dizi başlarken sadece bir dramanın değil, bir 'dönemin' başlayacağını bilmiyordum. Bugün o devrin sonu geliyor; Behzat Ç. Devri'nin...

Kullandığı dil, polis teşkilatına getirdiği yeni bakış açısı, içkiye özendirmesi, trafik kurallarına duyarsızlığı nedeniye bu sütunlarda Behzat Ç. için sayısız eleştiri kaleme aldım ama 'Sezar'ın hakkını' verdiğim de çok oldu.

HAYATA MUHALİF, REYTİNG KURALLARININ DIŞINA ÇIKAN

Behzat Ç. her şeyden önce; hayata ve düzene muhalif, sıra dışı, sürünün tersi yönünde yürüyen, klişelerin, tabuların çerçevesine sıkışıp kalmadan, belli reyting kurallarının dışına çıkarak da dizi yapılabileceğini kanıtladı. Başta RTÜK olmak üzere belli çevrelerle çok itişip kakıştı ama bazılarının yaptığı gibi eğilip bükülmek yerine bildiğini okumaya devam etti.