BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,21
HABER /  MEDYA

Ali Kırca efsanesinin bitişi

Usta gazeteci Ali Kırca kendini bitiriyor mu? Hıncal Uluç'tan kendisine açık bir mektup var.

Abone ol

Ali Kırca efsanesi bitiyor mu? Kaset skandalı ile sarsılan Kırca'nın haber sunuş tarzı da eleştirisi konusu. Haber bültenleri içinde reyting sıralamasında da gerilere düşen Kırca'ya bir de dost uyarısı geldi. Hem de en yakın arkadaşı Sabah yazarı Hıncal Uluç'tan..

yazan Uluç, Kırca'nın artık anchormanlık yapmadığını sıradan bir spiker konumuna geldiğini savundu. Uluç, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden karikatürist Semih Balcıoğlu'nun haberini girmemesini Uluç şu sözlerle eleştirdi:

Hülya Avşar'ın neden dayak yediğini dakikalarca alt yazı olarak geçmesini eleştiren Uluç, Kırca'nın dayağın reklamını ve propagandasını yaptığını belirterek eleştirilerini söyle sürdürdü:

"atv gibi bir televizyon, Ali Kırca gibi bir anchorman, 10 dakika boyu kadına şiddet uygulamanın reklamını yaptı.. Aman ne hoş olmuş Hülya'nın tüm kadınlarına şiddeti ile ün yapan türkücüden tokat yiyip iki saat ağlaması.. Bir canlı yayındaki Hülya Avşar'ın da alet olduğu talihsiz görüntüleri ana habere taşıyıp, kadına şiddeti, yani günümüzün en korkunç toplumsal sorununu, böyle reklamlar, hoşluklar, şakalar ve keyifler içinde, şirin, sempatik göstermek ne demek Ali Kırca?..
Bu ülkede adam gibi kadın derneği olsa, ertesi gün dünyayı başına yıkarlardı. Ama onlar da senin gibi gülerek izlemişler belli, güçlünün zayıfa attığı Osmanlı tokadının hikâyesini..

Vurun kadına erkekler.. Vurun çekinmeden.. Bakın 20 yıl sonra ne hoş anı oluyor, anlatırken.. Döven, dövülen nasıl sarmaş dolaş, onları sunan, gelen reytinglerden nasıl mest?..  Yapma Ali..
Yapma.. Ali Kırca'ya bu kadar ihanet etme..
Cevabın olursa Ali, sütunum senin..
Gözlerinden öperim. "