BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.466,52
HABER /  GÜNCEL

Batmanda sağanak yağış

Batman'da sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Abone ol

 Vali Yardımcısı ve Kriz Masası Başkanı Sedat Sırrı Arısoy, Batman'da özellikle dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle Petrol, Yavuz Selim, Seyitler, 19 Mayıs ve Çay mahallelerinde birçok ev ve iş yerinin su baskınına uğradığını söyledi.

Kent genelindeki durumu tam olarak belirlemeye çalıştıklarını belirten Arısoy, Karşıyaka Mahallesi'nde bir evin yıkıldığını ve bir aracın İluh Deresi'ne düştüğünü kaydetti. Arısoy, kent merkezinin yanı sıra ilçe ve bazı köylerde de sel yaşandığını belirterek, ''Merkeze bağlı Binatlı, Zorköy, Yeniköy ve Soğuksu köylerine ulaşılamıyor'' dedi.

Yağış nedeniyle zarar gören mahalleleri dolaşan Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da ilk kez böylesi bir afetle karşılaştıklarını ve tüm ekipleri seferber ettiklerini söyledi. Kalkan, can kaybının olmadığını, ancak hayvan teleflerinin olduğunu bildirdi. Beşiri Kaymakamı Arif Yalçın AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonucu su baskınlarının meydana geldiğini belirtti.

Su baskınları sonucu Beşiri genelinde 40'a yakın ev ve işyerini su bastığını belirterek, ''Can kaybımız yok. Sadece 40'a yakın ev ve işyerini su bastı. Sele kapılan 3 küçükbaş hayvan telef oldu. Can kaybının olmaması sevindiridir. Bazı köy yolları ulaşıma kapalı durumda. Ekiplerce hasar tespit ve köy yollarını açma çalışmalarına başladı'' dedi.