BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

İyi çocuklar Uluderede

Uludere'ye bağlı Ortaköy'de durdurulan araçtan çok sayıda silah ve döküman bulundu.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortaköy'de, 28 Ekim Cumartesi günü araçlarındaki el bombaları, uzun namlulu silahlar ve bazı evraklarla vatandaşlar tarafından yakalanan uzman çavuş ve astsubaylar bölge halkında Şemdinli sendromuna neden oldu. Araçtaki 3 kişi serbest bırakıldı.  

EYLEM İÇİN KEŞİF İDDİASI
Olaydan birkaç gün önce Şırnak Uludere'ye bağlı Irak sınırına sıfır noktadaki Ortaköy çevresinde sürekli dolaşarak dikkatlerini üzerine çeken Tofaş Kartal marka beyaz araç ilçe girişinde korucular ve vatandaşlar tarafından durduruldu. Araçta, uzun namlulu silah ve doküman bulan vatandaşlar ile korucular, aracın içindeki sivil giyimli 3 kişiyi tartaklayarak indirdi. Sonradan biri astsubay ikisi uzman çavuş olduğu öğrenilen 3 kişi, "Biz jandarma istihbaratındanız. Bölük komutanını arayacağız" dediler. Karakola haber verilmesi üzerine Ortaköy Jandarma Bölük Komutanı, askerlerle olay yerine geldi ve jandarma görevlileri ile sivil plakalı aracı götürdü.

Plaka yine sahte çıktı

28 Ekim 2006 Cumartesi günü Ortaköy girişinde durdurulan 73 SH 839 plakalı Kartal marka arabanın plakası da, Şemdinli olaylarında kullanılan arabanın plakası gibi sahte çıktı. Trafik kayıtlarına göre, sözkonusu plaka, trafik cezası borcundan dolayı Emniyet ekiplerince bağlanan Silopi'ye kayıtlı 1981 model bir BMC kamyona ait. Arabanın plakasının depodan çalındığı iddia ediliyor. Şemdinli'de, 9 Kasım 2005 günü Özipek Pasajı'nda Seferi Yılmaz'a ait kitapevine el bombası atılması sonucu 1 kişi ölmüştü. Bombayı atarak kaçan Veysel Ateş'i takip eden vatandaşlar pasaj dışında bekleyen 30 AK 933 plakalı aracın içinde yakalamışlardı. Arabadaki diğer iki kişinin ise astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz olduğu ortaya çıkarken, 30 AK 933 plakanın sahte olduğu ve Konya'ya kayıtlı bir traktöre ait olduğu belirlenmişti. Olaydan sonra açılan Şemdinli davası devam ediyor.