BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,08
ALTIN 2.463,20
HABER /  POLİTİKA

Ülkücüleri sokağa indirecek

Bahçeli'ye karşı aday olmaya hazırlanan Ümit Özdağ iddialı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 19 Kasım'da yapılacak 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Devlet Bahçeli'ye karşı aday olmaya hazırlanan Prof. Dr. Ümit Özdağ, seçilmesi halinde ülkücüleri sokağa indireceğini söyledi.

Ümit Özdağ
Özdağ, "Ekonomik veya sosyal hadiselere tepki vermek için ülkücülerin sokağa çıkmasını arzuluyorum. Ülkücüler, tepkilerini hukuksal çerçevede gösterip iktidara yürümek için sokağa inecek." dedi. Basın ziyaretleri çerçevesinde Zaman'ı da ziyaret eden Özdağ, genel başkan olduğu gün Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Aydınlık Türkiye Partisi'ni (ATP) MHP çatısı altında birleştireceğini ileri sürdü.

Adaylık yarışını Bingöl'den başlatacağını bildiren Özdağ, gerekçesini söyle açıkladı: "1980 öncesi MHP, Bingöl'de birinci partiydi. Bingöl Belediye Başkanı Hikmet Tekin de MHP'li idi. Ancak Tekin'in annesi ve iki yeğeni bölücü örgüt tarafından 12 Ağustos 1979'da şehit edildi. Geçen bu süre içinde MHP, Bingöl'de gücünü kaybetti.

Bingöl'ü Türkiye'nin güvenliği, milli bütünlüğünün çıkış yeri olarak gördüğüm için oradan başlamak istiyorum." Özdağ, MHP iktidarında Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmeleri keseceklerini, idam cezasını geri getireceklerini belirtirken "İdam adil bir ceza olmasaydı, dinimizde yer almazdı." ifadesini kullandı. Özdağ, Türkiye'nin tam üyeliği yerine, AB'ye "Serbest Ticaret Bölgesi" önereceklerini söyledi. Özdağ, yayıncılık alanında ise 4 değişik şekilde yayın yapan medya kuruluşu oluşturacaklarını kaydederek şöyle devam etti: "İlk olarak dijital yayın yapan Turan TV, genel yayın yapan Turan TV, Turan Radyo ve Turan Haber Ajansı kurulacak."

Kaynak: www.zaman.com.tr