BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
POLİTİKA

Ali Babacan DEVA Partisi'nin manifestosunu açıkladı

Ali Babacan pazartesi günü kuruluş dilekçesini verdiği Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DEVA Partisi) kuruluş manifestosunu Bilkent Otel'deki törenle açıkladı.

Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kuran Ali Babacan, partisinin programını Ankara'da düzenlediği basın toplantısı ile açıklıyor. Programda kuvvetler ayrılığı ve parlamenter sistem vurgusu ile Kürt sorununa çözüm önerileri dikkat çekiyor. Babacan "Korku siyaseti hepimizi yordu. Bu ülkenin insanı son birkaç yıldır, çok üzüldü. Artık geldik buradayız. Bu üzüntülerin daha da büyümesine izin vermeyeceğiz, zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı" dedi.

Babacan'ın konuşmasından önce İstiklal Marşı okundu, daha DEVA partinin tanımı ile ilgili video yayınladı. Babacan'ın açıklamalarından satır başları: 

- Hepimizin gönlü biraz buruk, ruhu biraz yaralı, hayatının baharındaki yiğit evlatlarımızın şehadetine şahitlik ettik. Bunların derin hüznü içerisindeyiz. Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağılıyor. Vatandaşlarımız geleceklerinden kaygılı. İnsan haklarının ihlal edilmesi, özgürlüklerin kısıtlanması toplumumuzun nefes almasını zorlaştırıyor. Kadınlarımız tehdit altında yaşamaktan ıstıraplı.

- Ülkemizde adalet yaralı, demokrasimiz yaralı, halkımız ne kadar haykırsa da sesini duyuramıyor. Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu. Çalışanlarımız işsiz kalma korkusuyla yaşıyor. Emeklimiz, mamurumuz her yıl daha büyük güçlüler çekiyor. Yatırımcımız önünü göremiyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak hâlâ önümüzde. Sağlık sistemimiz hızla bozulma sinyalleri veriyor. Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın ağır yükünü kaldıramıyor.

Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız biz DEVA'yız

- Bu ülkenin insanı son birkaç yıldır çok üzüldü, yaralandı. Her şeyi elinden alındı ama sabır gösterdi. Artık geldik buradayız. Zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı. Türkiye için iyileşme zamanı başladı. Derdinize ortak arıyorsanız biz DEVA’yız. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız biz DEVA’yız. Artık DEVA zamanı diyoruz.

Sitene Ekle