BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  SPOR

Alex oynamadı Rıdvan sevindi

Rıdvan Dilmen Alex'in oynamadığını adeta bayram etti. Usta yorumcu nedenini de şöyle açıklıyor.

Abone ol

Fenerbahçe'nin Arsenal'den bir puan koparmasını Alex-Semih-Guiza üçlüsünün aynı anda sahada olmamasına bağladı. Dirençli orta sahaya alkış tutan Rıdvan, Alex için yorumunda bulundu.

(....)Futbol matematik değil. Adı Alex dahi olsa, benim için Fenerbahçe tarihinin en önemli oyuncusu da olsa Aragones zorunlu olarak oynatmayarak Fenerbahçe'ye iyilik yaptı. Alex olsa, Semih - Güiza ikilisinden biri yedek kalmalıydı. Bu üçü ile sahaya çıkmak bırakın Londra'yı, İstanbul'da bile kaldırmaz. Aslında geçen yıl Avrupa kupalarındaki başarı ortadaydı.

Kezman-Semih-Alex'i hiç bir arada gördük mü? Bir tek Sevilla maçında Teknik Direktör Zico riske ederek oynatmış, doğru da yapmıştı.
Fenerbahçe ilk 15 dakikada çok pozisyon verdi, ondan sonra Arsenal ağırlıklı az pozisyonlu bir maç oldu. Gülü seven dikenine katlanır, evet Fenerbahçe de pozisyon bulamadı ama en azından korkulan yaşanmadı. Zaten Fenerbahçe takımı mücadele edecek konsantrasyondaydı. Dolayısıyla Arsenal çok arzulu, istekli ve öne oynama çalışmasına rağmen direnç gösterdiler. Fenerbahçe 11 kişiyle neyi beceremedi derseniz... Pasları oyuncuların kısıtlı yeteneklerinden dolayı tehlikesiz bölgede yaptı, önde kalamadı.

Güven tazeledi
Maldonado ve Selçuk ikilisi iyi oynadı. Selçuk'un yanındaki oyuncu eğer öne doğru pas atabilen bir isim olsa Fenerbahçe kazanabilirdi. Böyle bir Arsenal maçına ihtiyacı vardı Fenerbahçe takımının. En azından kendilerine güvenleri açısından. Ayrıca Porto'yu yenerek gruptaki umutlarını da kaybetmedi. Bu sonuçtan sonra sanırım Aragones'te zorluk derecesi yüksek maçlarda, özellikle Avrupa'da nasıl bir taktik anlayış ve oyuncu kadrosu ile mücadele edeceğini daha iyi görmüştür.