BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Alevi dedeler Sava tepkili

Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz (sav) ve hac hakkında söylediği sözlere bir tepki de Alevi dedelerinden geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav'ın Peygamber Efendimiz (sav) ve hac hakkında söylediği sözlere bir tepki de Alevi dedelerinden geldi.

Merkezi İzmir'de bulunan Samed Dede Cemevleri Genel Başkanı Veli Güler ile Alevi dedeleri Zeynel Sevim ve Lütfü Çevik konuyla ilgili olarak Çankaya'da bulunan Samed Dede Külliyesi Yaptırma Yaşatma ve Cemevi Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Samed Dede Cemevleri Genel Başkanı Veli Güler, bazı yabancı ülkelerde zaman zaman Hz. Peygamber (sav) hakkında birtakım çirkin sözler edildiğini belirterek, "Biz bunu yapanlar Müslüman olmadığı için çok ciddiye almadık. Türkiye'mizin yüzde 99'unun Müslüman olduğu söylendiğine göre, Türkiye'nin en büyük partilerinden biri olan ve Atatürk tarafından kurulan CHP gibi bir partinin genel sekreterinin alay eder bir şekilde yüce Peygamberimize (sav) dil uzatması Alevi toplumu ve dedeler olarak bizleri rahatsız etmiştir. Bu zamana kadar şunun için bekledik, Türkiye'de büyük alevi kurumları var, dedeler kurumları var onların açıklama yapmasını bekledik. Ama ne yazık ki burada tarafçılık ağır basmıştır. Benim adamım, senin adamın olmaz." dedi.

İnanılmıyorsa bile inananlara karşı saygı göstermenin bir meziyet olduğunu ifade eden Güler, "Bunu bile gösteremeyeceklerini ortaya koydular. Uzun süre beklendi. En azından bir özür dileme meziyetini bile gösteremediler." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Alevi Dedesi Zeynel Sevim de, alemlere rahmet olan ve Peygamberlerin kendisinden şefaat beklediği yüce Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) çirkin saldırılar yapıldığını söyledi.