BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Babaya en acı soru!

Babalar gününde oğlunu kucaklayamayacak. Oğlu ise yine aynı soruyu soracak

Abone ol Geçirdiği iş kazası sonucu 2 kolunu birden kaybeden ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde oturan 41 yaşındaki Satılmış Özmen, oğlunu kucaklayamamanın acısını yaşıyor. En acısı da oğlunun sorduğu soru: "Baba senin neden kolların yok!"

Nazilli Yeni Mahalle 68 Sokak'ta oturan, evli ve 1 çocuk babası Satılmış Özmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılında merkezi İzmir'de olan bir elektrik şirketinin işçisi olarak Muğla ilinin Yatağan ilçesi Elmacık köyünde TEDAŞ'ın yüksek gerilim hattının yenilenmesi işinde çalışmaya başladığını belirtti.

23 Ocak 2001 günü 3 arkadaşı ile birlikte iş yerine gittiğini söyleyen, Özmen, ''O gün 3 trafo üzerinde çalışma yapılacağı ve elektriğin saat 08.00 ile 16.30 arasında kesilmesi gerektiği, TEDAŞ şirket yetkililerine önceden bildirilmişti. Ben ve 3 arkadaşım ilk önce 1. ve sonrasında 2. trafo üzerinde yenileme çalışmalarını yaptık. Öğle yemeğinin ardından 3. trafo üzerinde çalışmak için direğe çıktığım sırada beni elektrik çarptı. Olay sonrası 2 kolumu kaybettim. Oğlum, her defasında (Baba senin neden kolların yok) sorusunu sordukça kahroluyorum. Onu kucaklayamamanın acısını yaşıyorum'' dedi.


-2 DAVA BİRDEN AÇTI-


Özmen, kaza sonrası, Yatağan Asliye Ceza Mahkemesinde, TEDAŞ ve kazaya sebebiyet veren TEDAŞ çalışanları hakkında, ''Tedbirsizlik veya dikkatsizlik sonucu hayati tehlike geçirecek şekilde yaralamaya sebebiyet vermek'' suçundan dava açtığını, mahkemenin ise 2005 yılında kendi lehinde karar verdiğini söyledi.

Ayrıca, çalıştığı şirket aleyhine de 75 bin YTL'lik maddi tazminat davası açtığını belirten Satılmış Özmen, şunları kaydetti:

''Asliye Ceza Mahkemesinin 2005 yılında lehimize verdiği karar dosyası Yargıtaya gitti. Yargıtay da 1 yıl aradan sonra dosyayı uzlaşma talebi ile Yatağan Asliye Ceza Mahkemesine geri gönderdi. 9 Temmuz 2007 tarihinde yapılan duruşmada, yeniden lehime karar çıktı ve kazaya sebebiyet veren TEDAŞ çalışanlarına para cezası verildi. Ancak Yatağan Asliye Ceza Mahkemesinde 9 Temmuz 2007 tarihinde yapılan duruşmada alınan kararın Yargıtaya gitmesi gerekiyor. Bu karar ulaştığında İzmir'de şirket aleyhine açtığımız tazminat davası hız kazanacak.''

Yatağan Asliye Ceza Mahkemesinde 9 Temmuz 2007 tarihinde alınan kararın yaklaşık 1 yıldır Yargıtaya gitmediğini iddia eden Satılmış Özmen, ''Buna anlam veremiyoruz. Kaza sonrası 2 kolumu kaybettim. Malulen emekli olduğum için, tek gelir kaynağım emekli maaşım. Kirada oturuyoruz. Eşim çalışmıyor. 5 yaşındaki oğlum Mustafa, kollarımın neden olmadığını soruyor. Kendisine anlatamıyoruz. Mağduruz'' diye konuştu.


-EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EŞİ VE ÇOCUĞU-


Satılmış Özmen'ın eşi Nurcan Özmen (33) ise eşinin kaza geçirmesinin ardından, manevi olarak yıprandıklarını, eşinin günlük ihtiyaçlarını kendi başına gideremediğini, kendisinin ve 5 yaşındaki çocukları Mustafa'nın yardım ettiğini söyledi.

''Ben de manevi olarak dava açmaya hazırlanıyorum'' diyen Nurcan Özmen, Türk adalet sistemine güveniyorum'' dedi.