BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  GÜNCEL

ALES sonuçları açıklanıyor ÖSYM 18 Kasım ALES sonucu sorgulama

ÖSYM tarafından 18 Kasım'da 3. kez yapılan ALES 3 sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimine göre ALES 3 sınav sonuçları 20 Aralık'ta erişime açılacak. ALES sınav sonuçları ise 5 yıl geçerli olacak.

Abone ol

Yüksek lisans adaylarının girdiği 2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi sınavının sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürmeye devam ediyor. 18 Kasım'da yapılan ALES 3 sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih netleşti. Peki, 5 yıl geçerli olacak ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bir an önce aldıkları puan öğrenerek gerekli yerlerdeki başvurularda kullanmak isteyen adaylar, son günlerde ALES sonuçları hakkındaki aramalarını hızlandırdı. ALES, ÖSYM'nin değerlendirmelerini tamamlamalarının ardından 20 Aralık 2018 tarihinde erişime açılacak. Konu hakkında gelişme oldukça haberlerimizde aktaracağız.

SORU VE CEVAPLAR ERİŞİME AÇILDI: 18 Kasım 2018 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES/3 Sonbahar Dönemi) Temel Soru Kitapçığına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 20 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00’dan itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

SORU VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL OLUR: Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.