BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  MEDYA

Hayrettin Karaman yıllar sonra açıkladı! Bana vekillik teklif etti

İlahiyatçı Hayrettin Karaman, eski Başbakan Necmettin Erbakan'la o dönem gerçekleştirdikleri bir görüşmeyi anlattı. Karaman Erbakan'ın kendisini bazı önemli istişarelere çağırdığını ve vekillik teklif ettiğini açıkladı.

Abone ol

 Erbakan'dan imam hatiplerin siyasetten uzak tutulmasını istediklerini belirten Karaman, karşılığında "Ben sizi cihada davet ediyorum, siz 'soğan ve patates soyalım' diyorsunuz" yanıtını aldıklarını aktardı.

Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'ta "Milli Görüş ve tasavvufun aleyhinde bulunma" başlığıyla yayımlanan yazısında Necmettin Erbakan ile hiçbir zaman aralarının bozulmadığını, kendisini daima önemli toplantılara davet ettiğini söyledi.

BANA BİRDEN FAZLA VEKİLLİK TEKLİF ETTİ: "Bana bir defadan fazla milletvekilliği teklif etti, bazı önemli istişarelere de çağırıldım. Türk cumhuriyetlerine yapılan ziyaretten dönünce "Adil Düzen " adıyla Erbakan'ın takdim ettiği anlayış ve projeyi ilmî olarak tenkit etme ihtiyacını hissettik" diyen Karaman, Erdoğan ve Sabahaddin Zaim'in de aralarında bulunduğu bir grupla birlikte çalıştığını ve bir rapor hazırlayıp Erbakan'a sunduklarını anlatttı.

ERBAKAN'LA BİR EVDE BULUŞUK: İmam Hatip Okullarının siyasete sokulmaması için çalıştıklarını ve bunun için Erbakan'dan rica etmek için onunla Fatih'te bir evde buluştuklarını ve Erbakan'ı ikna edemediklerini söyleyen Karaman Erbakan'ın kendisine "Ben sizi anlı şanlı cihada davet ediyorum, siz cephe gerisinde kalıp soğan ve patates soyalım diyorsunuz, ne yapalım bu bir nasip meselesidir" dediğini aktardı.