BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,56
ALTIN 2.381,50
HABER /  GÜNCEL

Albay Öz davasında karar

Aralarında Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 8 asker hakkında açılan davada, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı aldı.

Abone ol

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle aralarında dönemin Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 8 asker hakkında açılan davada, Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı aldı.

Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Şevki Uluçam, ‘görevi ihmal’ suçundan haklarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istenen 8 askerin, kendilerine ulaşan istihbaratı gizlemenin yanı sıra, cinayet sonrasında gerçeğe aykırı belge düzenleyip istihbarat kaynağına baskı yaptıkları göz önünde bulundurularak, ‘Görevin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan yargılanmaları gerektiğine dair görüş bildirdi. 1- 3 yıla kadar hapis gerektiren söz konusu suç kapsamındaki yargılamalar bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi’nde olduğu için Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı aldı.

Dava dosyasını hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Mesut Atmaca, yargılamanın Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılması gerektiği iddiasıyla mahkemenin görevsizlik kararına üst mahkeme olan Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi kararı ardından davanın hangi mahkemede görüleceği kesinlik kazanacak. Trabzon 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Şevki Uluçam, daha önce görevi ihmal suçlamasıyla dava açılan Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Uzman Çavuş Veysal Şahin'in dosyası hakkında da görevsizlik kararı vermiş savcının itirazı üzerine 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi bu kararı bozmuştu.