BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Alanya'da zehir tacirlerine darbe

Batman'dan, çamaşır makinesi içine sakladıkları uyuşturucuyu satmak için Alanya'ya getirirken yakalanarak üç gündür sorgulanan 10 kişi tutuklandı.

Abone ol

Batman'da, kargoya verilen çamaşır makinesinin kazan bölümüne zulalanmış esrar maddesinin Alanya'ya getirileceği bilgisini alan Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği operasyon yaptı.

Operasyonda, biri kadın 10 kişinin uyuşturucu madde satışları ve kargoyu taşımaları saniye saniye polis kamerası tarafından kaydedildi.

Kargodan alıcılar tarafından teslim alınan çamaşır makinesi yarım saatlik takip ve kovalamaca sonunda yakalanıp emniyet otoparkında sökülünce tacirlerin zulaladıkları uyuşturucu madde ele geçirildi. Makinenin kazan bölümüne zulalanmış 99 parça halinde 15 kilo 113 gram esrar bulundu.

Kargoyu teslim alanlar ile birlikte Saray Mahallesi'ndeki bir eve düzenlenen baskında, Aziz O. (37), Yasin D. (36), Yusuf E.(19), Yusuf Ş. (19), Özlem G. (22), Ahmet C. (47), İbrahim S. (28), M. Paşa A.(19), Serkan S. (31) ve Şevket Y. (50) gözaltına alındı. Zanlılar 3 günlük sorgularının ardından sevk edildikleri Alanya Adliyesinde 'Uyuşturucu madde temin etmek ve ticaretini yapmak' suçlarından tutuklandı.

Uyuşturucu maddeyi kargo ile gönderen E.O. ve E.U. Batman'da yakalandıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmışlardı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramada uyuşturucu tanıtımında kullanılan bir adet hassas terazi ile bir tabanca ele geçirilmişti.