BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van ADD'den ramazan yardımı

ADD Van Şubesi Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gazi ve şehit ailelerine gıda yardımında bulundu.

Abone ol

Karizma İş Merkezi'nde bulunan ADD Van Şube Başkanlığı'nda yapılan yardım öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Van Şube Başkanı Murat Yiğit, 11 ayın sultanı Ramazan ayının Türk milletine, Türkiye'ye ve tüm Müslüman alemine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir Nutku'ndaki, "Ey millet Allah birdir, şanı büyüktür. Allah'ın selameti, afiyeti ve hayrı üzerinize olsun" sözü ile devam eden Yiğit, "Biz de bu sözlerle beraber bugün şehit ailelerimizle yardım organizasyonunda tekrar bir araya geldik" dedi.

ADD olarak Atatürk'ün kendilerine emaneti olan bu insanlara sahip çıkmanın birinci vazifeleri olduğunu söyleyen Yiğit, ''Kuruluşundan bu yana ilk defa bir ADD şubesi Ramazan organizasyonu yaparak faaliyetine başlamıştır. Ramazan ayı içerisinde şehit ailelerimizin dışında her mahallede ayrı ayrı organizasyonlar yapmak üzere 22 ton malzeme dağıtımı ile toplam 2 bin aileye ulaşma hedefini önümüze koymuş bulunmaktayız. Bugün ilk basamağı şehit ailelerimiz ile yapmış bulunmaktayız'' dedi.
Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki ve yardım almaya gelen aileler ise derneğin yaptığı yardımdan dolayı Başkan Yiğit'e teşekkür etti.
ADD Van Şube Başkanlığı'nca şehit ailelerine verilen makarna, şehriye, pirinç ve salçanın bulunduğu poşetlerin içine 12 Eylül günü yapılacak olan referandumda vatandaşların neden 'hayır' oyu kullanmaları gerektiğine dair bilgilerin yer aldığı bir bildiri konulduğu gözlendi.