BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,25
HABER /  SPOR

Alanya erteleme istedi

Alanya, yıldırım düşmesi sonucu yaralanan futbolcular nedeniyle erteleme istedi

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde antrenman sahasının yakınına yıldırım düşmesi sonucu yaralanarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan üç futbolcunun şuurlarının açıldığı, diğer üç futbolcu ile malzemecinin de taburcu edildikleri bildirildi.

Özel Hayat Hastanesi doktorlarından Ali Eskikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıldırım düşmesi sonucu fenalaşarak hastaneye getirilen futbolculardan Önder Dalkıran, Hakan Hacıbektaşoğlu ve Sefer Dursun'un şuurlarının açıldığını kaydetti. Eskikaya, yıldırımın etkisiyle futbolcuların kalp ritminin bozulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Kalp ritminin bozulması, ciddi problemlere neden olabiliyor. Futbolcular hastaneye geldiklerinde bilinçleri kapalıydı. Kalp ritminin düzelmesi için cihaza bağlandılar. Yine elektromanyetik etkiden dolayı vücuttaki sodyum oranları da düşmüştü. Şu anda iyi durumdalar. Bilinçleri açıldı, artık konuşabiliyorlar.'' Üç futbolcunun geceyi hastanede geçireceğini belirten Eskikaya, futbolcuların bir ya da iki hafta maça çıkamayacağını söyledi. Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Başaran da, yıldırım düşmesinden etkilenen Kenan İmirhan, Önder Aslan ve Muharrem Vatansever adlı futbolcular ile malzemeci Mehmet Çetin'in sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Başaran, futbolcular ve malzemecinin taburcu edildiğini belirterek, ''Bu üç futbolcu ve malzemecinin en az bir hafta maça çıkmaları mümkün değil'' dedi.

-MAÇA ERTELEME İSTENDİ-

Alanyaspor Kulüp Başkanı Selçuk Doğan, Alanyasporlu futbolcuların büyük bir şans eseri faciadan döndüklerini kaydetti. Doğan, ''Eğer olay 20 metre daha yakında meydana gelseydi, futbolcularımız belki de yaşamlarını yitirebilirdi. O nedenle yaşadığımız facianın daha büyük olmamasından teselli buluyoruz'' dedi.

Futbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu, ancak en az bir ya da iki hafta maça çıkmalarının mümkün olmadığını dile getiren Doğan, Futbol Federasyonu yetkilileriyle görüştüklerini ve Perşembe günü oynanacak Mersin İdmanyurdu maçının ertelenmesini istediklerini kaydetti.