BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  SPOR

Aksudan Bakan Şahine tepki

Futbol Federasyonu eski Başkanvekili Ata Aksu, Bakan Şahin'i adeta ateş püskürdü.

Abone ol

Ata Aksu, futbolda siyasi müdahale olduğunu, son kulüpler birliği vakfı toplantısında "Haluk Ulusoy gitsin" diyenlerin tamamının belediye ve belediye bağlantılı takımlar olduğunu söyledi.

"Memorial 11 Altın Adam" yarışmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aksu, son kulüpler birliği vakfı toplantısının konusunun "Haluk Ulusoy federasyonu gitsin mi, gitmesin mi?" olduğunu ileri sürerek, "(Haluk Ulusoy gitsin) diyenlerin tamamı belediye ve belediye bağlantılı takımlar. Bu çok önemli bir gösterge. İsmi kullanılan devlet büyüklerinin ismini kimse kullanmasın. Onlar da bir açıklama yapıp, 'biz futbolun koruyucusuyuz, kollayıcısıyız. Her türlü katkıyı yapmaya hazırız ama kendi iç mekanizmalarına karışmıyoruz' derlerse bu mesele çözülür" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in bu konuyla ilgili bir beyanatı olduğunu kaydeden Aksu, "Sayın Mehmet Ali Şahin 'Lütfen kulüpler demokratik haklarını kullansınlar, uzlaşma sağlasınlar, onlar kullanmazsa ben kullanacağım' diyor. Şimdi bu söylem demokrasinin özüne aykırı. Ben o zaman '4'e 1 oyla nasıl ülkenin tamamını yönetiyorsun. 70 milyonun konsensüsü mü var' diye sorarım. Demokraside karşı görüşler, karşı gruplar var, konsensüs var" diye konuştu.