BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar Kurulu kararına dava

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesi kurulması kararı mahkemelik oldu.

Abone ol

Ankara Barosu Başkanlığı, Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesi kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştayda, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine dava açtı.

Alınan bilgiye göre, baronun avukatı Kemal Vuraldoğan tarafından açılan öncelikle yürütmenin durdurulması ve sonuçta iptali istemli davanın dilekçesinde, Türkiye'deki mevcut hukuk eğitiminin, avukatlık ve hakimlik mesleğini olumsuz etkilediği ve yargıya olan inanç ile güveni sarsacak nitelik taşıdığı ileri sürüldü. Dilekçede, yeni hukuk fakültesi açmakla kamu yararı sağlanmasının mümkün olmadığı savunularak, Bakanlar Kurulu'nun bu yöndeki kararının hukuka aykırı olduğu iddia edildi.

Dilekçede, Bakanlar Kurulu'nun kararında, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) Atatürk Üniversitesine hukuk fakültesi kurulmasına ilişkin önerisi olup olmadığının açıkça belirtilmediği ifade edilerek, YÖK'ün önerisi olmadan üniversite bünyesine hukuk fakültesi kurulması kararının alınmasının, Bakanlar Kurulu kararını şekil yönünden hukuka aykırı kılacağı ileri sürüldü.

Dava dilekçesinde, Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesi kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının öncelikle yürütmesinin durdurulması ve sonuçta iptali talep edildi.