BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener'in hukuk danışmanının Samanyolu TV paylaşımı

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç bugünkü yazısında Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'yi kaleme aldı. Kekeç, İyi Parti'den neden korktuklarını açıkladı.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünkü köşesinde Meral Akşener'in tartışılan sözlerini ve Akşener'in hukuk danışmanı Nuri Polat'ı gündeme getirdi.

Geçtiğimiz hafta kurulan İyi Parti, tartışılmaya devam ediyor. Alternatif olup olmayacağı konuşulan partiyle ilgili spekülasyonlar bitmek bilmiyor. Doğan grubu yazarlarının "Akşener'den korkuyorlar" iddiasına yanıt Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç'ten geldi.

Kekeç'e göre İyi Parti zorlama bir konsensüs, ilk seçimde “tabela partisi”ne dönüşecek amorf bir yapı, bir mühendislik kazası... Akşener'in şansının olmadığını savunan yazar, anketlerin de böyle söylediğini yazdı.

"NEDEN KORKUYORUZ?" SORUSUNA FETÖ YANITI
Peki o halde Kekeç, yazısının başlığını neden "Meral Akşener’den neden korkuyoruz?" diye attı? Yazar, bu soruya FETÖ iddialarını gündeme getirerek yanıt veriyor.

İyi Parti sonrası ilk anket sonuçları bomba

"(...)Hatırlayacaksınız, Samanyolu TV, terör örgütünün yayın organı olduğu gerekçesiyle Digitürk, kablolu TV, Tivibu ve Türksat platformlarından atılmıştı. Nuri Polat bu olay üzerine coşmuş ve F. Gülen’in bir fotoğrafını paylaşarak altına şunları yazmıştı: “Digitürk'ten, kablolu TV'den, Tivibu'dan, Türksat'tan attınız, herkül sitesini engellediniz. Ama izlememize engel olamadınız...”

Bu paylaşım Nuri Polat’ı FETÖ’cü yapıyorsa (ki, bence ciddi bir karine teşkil eder), daha açık mesajlar veren Meral Akşener’i de mutlaka angaje olanlar listesine yazmamız gerekecek.

Meral Akşener, bu örgütün bir elemanı değilse de, bir gönüllüsü gibi davrandı, gönül bağını gizlemedi. Hatta, iltisakının derecesine ilişkin kafa karıştırıcı (daha doğrusu “zihin açıcı”)açıklamalarda bulundu. Mesela şöyle dedi: “FETÖ’cü değilim ama olsam bundan gurur duyardım.”

Hadi daha açık konuşalım: Akşener de mebzul miktar “iz” bıraktı. Sadece davranışları, enteresan çıkışları ve “bu da nerden çıktı?” dedirten cümleleriyle değil, “destekçileri”yle de iz bıraktı. İz bırakmaya devam ediyor.

Neredeyse bütün bir muhalefet cephesi (Doğan Medya Grubu, FETÖ, Avrupa Birliği ülkeleri, Amerika, İngiltere, hocacılar, Beyaz Türkler, Yağız Türkler, Karaşın Türkler, PKK’lılar, HDP’liler, hepsi...) Meral Akşener’in başarılı olmasını istiyor.

Neden? Ki, hanımefendi, darbeden önce, sürekli 15 Temmuz’u işaret eden konuşmalar yapıyordu: “Yooo, 15 Temmuz’dan sonra işler değişecek, göreceksiniz değişecek... Yurtta sulh, cihanda sulh...”