BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Akşenerden şok sözler

İçişleri eski Bakanı ve MHP MYK Üyesi Meral Akşener, kapkaç terörünün arkasında PKK'nın olduğunu söyledi

Abone ol

İçişleri eski Bakanı ve MHP MYK Üyesi Meral Akşener, büyük şehirlerde, özellikle de İstanbul'da terör örgütü PKK itirafçılarının organize ettiği bir kapkaç grubu bulunduğunu iddia etti.

MHP'li Meral Akşener, Ordu'nun Ünye İlçesi'nde partililerle bir araya geldi. Akşener, burada yaptığı konuşmada AK Parti İktidarı'nı eleştirdi. Akşener, "Demokratikleşilmelidir, bireyin hakkı korunmalıdır, delilden suçluya gidilmelidir, hepsine evet. Ama bu arada suçlu tarafından zor durumda bırakılan mağdurun hakkını koruyacak hükümleri debu iktidar unuttu. Evinize hırsız giriyor, size silah çekiyor ve hırsızla itişip kakışırken silah patlayıp hırsız vurulduğunda siz hapse giriyorsunuz. Mağdurun hakkını koruyacak, Emniyet Teşkilatı'nı da iş görebilir hale getirecek düzenlemeler yapılmadır. Emniyet Teşkilatı'nın hareket kabiliyeti sıfırlanmıştır. Ayrıca polisi de koruyacak bir irade olmalıdır. Yeni kanunlarla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılanlar kaçabilir, başka bir şey de yapabilir. Adana'da 2 gaspçı, polis memurlarını öldüresiye dövdü. Polis her şeye rağmen görevini yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Akşener, Türkiye'de yaşanan kapkaç olayları ile ilgili olarak terör örgütü PKK yandaşı olan grupların ve terör örgütü PKK itirafçılarının Güneydoğu'daki ailelerin çocuklarını kapkaç yapmak üzere organize ettiğini öne sürdü. Akşener, "Ceza almadıkları için küçük yaşta çocuklar getiriliyor. Bu kapkaç olayları, hem ayrılıkçı harekete gelir sağlamak hem insanları yıldırmak hem de sokak hakimiyetini sağlamak amaçlı" ifadelerini kullandı.