BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Avrupada hayat felç oldu

Almanya ve Fransa'da bu hafta sonunda etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma ortalığı altüst etti!

Abone ol

Almanya ve Fransa'da bu hafta sonunda etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma, binlerce kişinin yollarda kalmasına, uçak seferlerinin iptaline ve çoğu trafik kazalarında olmak üzere 17 kişinin ölümüne yol açtı.

Kötü hava koşullarından en çok etkilenen Almanya'da çoğu trafik kazalarında 10 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı.
Almanya'nın güneydoğusundaki Bavyera eyaleti son 20 yılın en soğuk kışını yaşadı ve rekor kar yağışı kaydedildi.

Münih'te 50 cm yüksekliğe ulaşan kar, okulların çatılarının yıkılmasına ve otoyollarda yüzlerce kilometre uzunluğa ulaşan kuyruklara neden oldu. Eyallette yarın eğitime ara verildi.

Bavyera'da, kötü hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle binlerce ev elektriksiz kaldı, kara, deniz ve hava ulaşımı büyük ölçüde aksadı, uçak seferleri iptal edildi.

FRANSA

Fransa'nın da doğu ve orta kesimlerini etkileyen kötü hava koşulları ve yoğun kar yağışı 7 kişinin ölümüne neden oldu.

Alpler bölgesinde çığ tehlikesi uyarısı yapılırken, meteoroloji kurumu ülkenin güneyinde bu gece saatteki hızı 150 km.ye ulaşabilecek fırtına alarmı verdi.

Fransa'nın önemli bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı, binlerce kişinin otoyollarda kalmasına, bir okulun çatısının yıkılmasına, kara ve havayolu ulaşımı ile tren seferlerinin aksamasına neden oldu.

Peugeot otomobil fabrikası da doğudaki Sochaux'da bulunan fabrikasında çalışan 6 bin ila 7 bin işçisinden yarın işe gelmemelerini istedi.

Kötü hava koşulları ve kar yağışı İsviçre'de de 2, İtalya'da da bir kişinin ölümüne neden oldu.