BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

AKP ve CHP istifalara temkinli

Kapatılan DTP'nin milletvekilleri istifa kararından vazgeçti. Karar AKP tarafından ihtiyatla karşılandı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
Kübra KOCAOĞLU
İNTERNETHABER


ANKARA- Kapatılan DTP'nin milletvekilleri üst üste gelen çağrılardan sonra istifa kararından vazgeçtiklerini açıkladılar. Bu karar siyasilerin de gündeminde. İlk tepki Meclis'te grubu bulunan iki siyasi partiden. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek karara temkinli yaklaştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç:
"İstifadan vazgeçme kararını hangi etkiler altında aldıklarını bilemem, o tarafıyla da ilgilenmem. Ama başından beri siyasetin meşru zemininin TBMM olduğunu söylüyoruz. Sokaklarda taş atanlara öncülük etmek yerine Meclis'te milletin sesine tercüman olmak gerekir. Bu milletin bu ülkeden başka vatanı yok. Bu vatanı birlikte güçlü kılalım diyoruz. Aldıkları karar milletin birliğine ve ülkenin esenliğine hizmet edecekse hayırlı olsun."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek:
"Ben baştan beri böyle olacağını tahmin ediyordum. Kendileri açısından doğru bir karar verdiler. Oy almışlar, millet onları seçmiş. Anayasa Mahkemesi onlara yasak getirmemiş. Görevlerine devamları gerekir. Bu noktada aldıkları karar doğru. Ancak bu görevlerini parlamentoda yapmaları için hukuk kararları içinde çalışmaları şiddet ve terörle aralarına bir mesafe koymaları gerekir. Siyasetle demokrasi ve hukuk düzeni ile terör yan yana olmaz. Umarım bu arkadaşlar bu arkadaşlar bir özeleştiri yapacaklardır.
Nerede yanlış yaptık, neden geçmiş 6 partimiz kapatıldı diye sormalılar.
Bunu yapmaz terörle iç içe olurlarsa istenen sonucu alamazlar."