BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.380,88
HABER /  POLİTİKA

Emir İmralıdan: İstifa etmeyin!

Kapatılan DTP ile yedek parti BDP ortak toplantı yaptı. Tam bu arada eski DTP'lilere bir mesaj geldi. Ve son karar verildi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Kapatılan DTP'nin milletvekilleri bugün Meclis'e sunacakları istifalardan vazgeçti.

 

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararının ardından Meclis'ten çekilme kararı alan DTP'nin milletvekilleri, MYK ve Parti Meclisi üyeleri ile BDP'nin Parti Meclisi (PM) bugün ortak toplantı yaptı.

 

DTP'lilerin BDP'ye geçiş süreçleri ve olağanüstü kongre tarihinin belirlendiği toplantıda bugün Meclis'e sunulması beklenen istifa dilekçeleri de yeniden değerlendirildi.

 

Toplantı sonrası Ahmet Türk bir açıklama yaptı ve istifa etmeyeceklerini söyledi. Bunun nedeni olarak da tabanın dayatmasını ve Öcalan'ın da böyle uygun bulmasını gösterdi.

 

Ahmet Türk şunları söyledi:

 

BDP'DE SİYASETE DEVAM EDECEĞİZ

"Yıllardır siyasetin içindeyim. HEP'ten beri buradayım. O süreçlerin tanığıyım. HEP, DEP, HADEP, DTP kapatıldı. Demokrasi ve barışa inancımızı büyütmek, halkların kardeşliğini sağlamaya yönelik barış ve demokrasi partisinde sürdürme kararı aldık. Demokrasinni erdemini barışın ne anlama geldiğini biliyoruz. 6 partimizin kapatılmasına rağmen hala demokrasiyi esas alan yaklaşımın herkes tarafından görülmesi gerek.

 

7. KEZ DEVAM!

 

"Dünyada hiç bir siyaset partisi yoktur ki 6 kez kapatıldıktan sonra 7'incisini kurup aynı mücedeleyi sürdürsün. Bizi şiddet yanlısı gösteren anlayışın herkesce vazgeçilmesi gerek. Bu çabamız demokrasiyi ne kadar önem verdiğimizi gösteriyor. Türkiye'nin vicdanı olacak bir çalışmayı ortaya koyarsak o zaman Türkiye'yi değiştirip dönüştürürüz.
 
ARKADAŞLARIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI
 
Bu arada kapatılan DTP'nin Genel Merkezi'ne de BDP tabelası asıldı

Bunun için demokrasiyi esas alanlar bir çatı etrafındada toparlanmanın birlikte olmanın da hazırılığını yapmalıdır. BDP Türkiye halkı ve demokrasinin adresi olabilir. Kürt sorunun çözümünde yararı olabilir. Başından beri söyledim demokratik mücadele bizim için esastır. Partimizin kapatılması ile grubumuz ve partimiz onurlu bir duruş gösterdi. Milletvekili arkadaşlarım onurlu bir duruş gösterdi. Bize sahip çıktılar.

ÖCALAN DA İSTİFA ETMEMİZİ İSTEMEDİ
Siyaset yasak getirilenlere yürekten dostluk ve bağlılıklarını gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyor, onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum. Sayın Öcalan'la da avukatları görüşme yaptı. Öcalan da parlamento zeminin terk edilmesinni doğru olmadığını söyledi. Bütün bu gelişmeleri değrelendirdik ve arkadaşlarımızla birlikte isitfaların doğru olmadığı inancına vardık. İstifaları gözden geçirdik. Parlamento zemininde Kürt halkının sorununların çözümü için devma kararı aldık. Ben burada bir şey daha ifade ediyorum. Partilerin kapatılması büyük bir günahtır, bunun değişmesi gerek.
 
BELKİ DE SON KEZ SİZİNLE KONUŞUYORUM
Belki son kez siyasetçi olarak sizinle konuşuyorum. Bundan sonra yeni siyasi partimiz açıklamaları yapacak.

ÖCALAN DA AVUKATLARI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPTI: İSTİFA ETMEYİN!
[PAGE]

Kapatılan DTP'li vekiller bugün Meclis'e istifa dilekçelerini sunacakları yönünde bir açıklama yapmışlardı. Herkes istifa dilekçelerini beklerken basına önce yeni parti BDP ile görüşüleceği haberi ulaştı.

Ve DTP'lileri istifa kararından vazgeçiren olaylar şöyle gelişti.

Sabah saatlerinde önce DTP'liler kendi aralarında bir toplantı yaptı.

Ardından Kapatılan DTP ve yedek BDP toplantısı başladı. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, BDP PM toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PARTİ MECLİSİ BEKLEYİN DEDİ

DTP’nin Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, PM’nin isteği üzerine istifaları beklettiklerini belirterek, “Yoksa şu saatlerde dilekçeleri Meclis’e sunuyor olacaktık. İstifaların tabandan ve demokratik çevrelerden gelen ‘İstifa etmeyin’ talepleri üzerine bekletiyoruz. Toplantıda yeniden değerlendiriyoruz" dedi. 

AHMET TÜRK DOKTORA GİTTİ

Kapatılan DTP ve yedek BDP toplantısı sürüyor. Toplantı başladıktan bir süre sonra DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün çıkışı heyecan yarattı. Sağlık sorunları bulunan Türk'ün doktor randevusu için çıktığı geri döneceği öğrenildi. Türk toplantıdan sonra net bir açıklama yapacak.

İMRALI'DAN "MECLİS'TE KALIN" MESAJI


Kapatılan DTP'nin 19 milletvekili bugün Grupbaşkanvekilleri aracılığıyla isitfa dilekçelerini Meclis'e gönderecekti. İstifa öncesi de Ahmet Türk bir açıklama yapacaktı. Ancak süreç farklı işliyor. Saat 10.00'da planlanan Ahmet Türk açıklaması gerçekleşmedi.

Dün avukatlar İmralı'da Öcalan'la görüşmüştü. Avukatları aracılığıyla Öcalan dün milletvekillerine şu açıklamayı gönderdi: “Milletvekillerinin istifası konusunda ben farklı düşünüyorum. Çözüm demokratik mücadeledir. Bence henüz istifa edilecek aşamaya gelinmedi. Meclise dönüp demokratik siyaset geliştirilebilinir” 

Ayrıca hem tabandan hem de farklı kurumlardan günlerdir bu çağrı yapılıyor. DTP'li milletvekillerinin de bu durumu dikkate aldıkları, en son İmralı'dan gelen mesajdan sonra kararlarını yeniden değerlendiriyor.