BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.503,07
HABER /  GÜNCEL

Hastanede PKK renkleri!

Kafaları karıştıran renkler Batman Devlet Hastanesi'nin acil servis koridorunda kullanılan renkler olay oldu.

Abone ol

Batman'ın 400 yataklı Bölge Devlet Hastanesi'nin acil servisinde Dünya Sağlık Örgütü'nün aciliyeti ifade eden sarı kırmızı yeşil renkleri krize yol açtı.

Dün akşam saatlerinde acil girişine yapıştırılan bantlar, polisin soruşturma açması üzerine sabah erken saatlerde apar topar kaldırıldı.

Renklerin hastaların acil durumuna göre yönlendirildiğini belirten SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, "Kırmızı, acil hastaların gideceği yönü gösteriyor. Sarı, hafif hastaları, yeşil ise ayakta tedavi edilmesi gerekenlerin işaretidir" dedi.

Topkan "Batman gibi bir yerde renklerin kaldırılmasını, demokratikleşme adımlarının atıldığı, Kürtlerin bu süreçle beklentilerinin olduğu bir dönemde tahammülsüzlüğün ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Renklerle uğraşmanın günümüz koşullarında anlamlı olmadığını ifade etmek istiyorum. Daha önce trafik ışıklarındaki yeşili mavi yapmak istediler. Renklerle uğraşmak çağın koşullarına uymuyor" diyerek renkleri savundu

Sağlık İl Müdürü ve hastane yetkilileri bu konuyla ilgili kameralara konuşmak istemediklerini belirterek, "Bu renklerin PKK terör örgütünü simgesiyle bağdaşlaştırılması hoş olmadı. Ancak bu bantları söküp sadece kırmızı bantları yapıştıracağız" dedi.