BIST 10.423
DOLAR 32,31
EURO 35,15
ALTIN 2.404,12
HABER /  POLİTİKA

Ortadoğuda yılın parlayan oyuncusu

Washington Post-Newsweek grubunun saygın dış politika, dergisi Foreign Policy, 2009 yılının öne çıkan isimlerini yazdı.

Abone ol

Washington Post-Newsweek grubunun saygın dış politika, diplomasi ve strateji dergisi Foreign Policy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı “Ortadoğu'da Yılın Parlayan Oyuncusu seçti.

Son sayısını “2009 Yılının İsimleri öne ayıran dergi, Başbakan Erdoğan'ın siyasi bir lider olarak sahnede yeni olmamakla birlikte, Ortadoğu diplomasisinde yeni ortaya çıkan bir isim olduğunu yazdı.
Başbakan Erdoğan'ın Ortadoğu'daki popülerliğinin 2009 yılında bir anda tavan yaptığını kaydeden dergi, Türkiye diplomasisinin de aynı dönemde bölgedeki faaliyetlerini hızlandırdığını hatırlattı.

Foreign Policy'e göre, Türkiye Başbakanı'na “Yılın Parlayan Oyuncusu sıfatını kazandıran gelişmeler, Erdoğan'ın Davos çıkışıyla başladı. Erdoğan ayrıca, 2009 içinde bölge ülkelerine karşı daha önce görülmemiş bir yaratıcı politika izleyerek, Türkiye'nin on yıllardır süren bölgesel marjinalliğine son verip, ülkeyi diplomatik güç merkezine çevirdi.

Erdoğan'ı “Yılın Parlayan Oyuncusu seçen Foreign Policy dergisi, Suriye lideri Beşşar Esad'a da “Yılın Tekrar Sahaya Dönen Oyuncusu unvanını verdi.

Derginin çeşitli kategorilerde seçtiği diğer isimler şunlar: Şeyh Muhammed Bin Raşid El Makdum (Yılın Yöneticisi), Nuri El Maliki (Yılın Ateş Üstünde Oturan Yöneticisi), Benjamin Netanyahu (Yılın Savunma Oyuncusu), Richard Goldstone (Yılın Forvet Oyuncusu).