BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL

TMSF altın takı ve ev eşyası satacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedelleri toplamı yaklaşık 40 bin TL olan 54 adet altın takı ve ev eşyasını, 5 Ocak'ta satışa çıkaracak.

Abone ol

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, muhammen bedelleri toplamı 39 bin 790 TL olan 54 adet altın takı ve ev eşyalarının açık artırma yöntemi ile yapılacak ihalesinin, 5 Ocak 2010 Salı günü, saat 10.30'da, TMSF Merkez Binası'nda yer alan Konferans Salonu'nda düzenleneceği bildirildi. İhalede yer alacak altın kolyeler, altın takı setleri, altın bilezik, altın bileklik ve muhtelif altın yüzük ve kolyeler gibi mücevherlerin dışında, LCD televizyon, laptop, kamera, çeşitli markalarda kol saatleri, dvd playerlar, koşu bandı, abajur, yemek odası takımı, oturma grubu, yemek takımı ve digital fotoğraf makinesi gibi muhtelif eşyalar da yer alıyor. Satışa çıkarılacak olan en kıymetli mücevher, 7 bin TL değerindeki 18 Ayar, 95 gr. pırlantalı altın kolye - bileklik ve küpe takımı. Bu takımı, 6 bin 500 TL muhammen bedelli 18 ayar, 125 gr. pırlanta taşlı Chofard altın saat ile 5 bin TL değerindeki bir adet altın bileklik ve kolye takip ediyor.

Açıklamada ihale süreci ile ilgilli de bilgi verildi. Buna göre, açık artırma yoluyla satışa çıkarılan menkuller, muhammen değerlerinin yüzde 75'inden az olmamak üzere en çok artırana ihale edilecek. Birinci arttırmada verilen bedel, muhammen değerin yüzde 75'inden az olur ya da hiç alıcı çıkmazsa, ikinci satış 07 Ocak 2010 Perşembe günü aynı saat ve adreste gerçekleştirilecek. İkinci açık arttırmada da alıcı çıkmadığı takdirde menkul mallar 6 ay içinde pazarlıkla satışa sunulacak.