BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Mehmet Okurdan güzel haber

2007 yılından bu yana çeşitli nedenlerle Milli Takım forması giymeyen Mehmet Okur'un hasreti sonunda bitiyor.

Abone ol

Hurriyet.com.tr'ye konuşan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, halen NBA'de Utah Jazz forması giyen ünlü yıldızın, bir aksilik olmadığı takdirde önümüzdeki sene Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Milli Takım kadrosunda yer alacağını açıkladı..

Demirel, ''2 hafta önce Milli Takımlar yöneticileri Barbaros Akkaş ve Harun Erdenay ile Amerika'daydım.. Üçümüz öncelikle Hidayet ve Ersan ile görüştük, bu iki oyuncunun maçlarını izledik. Daha sonra ben döndüm, onlar Utah'a, Mehmet Okur'a gittiler. Barbaros ile Harun, Mehmet'le konuşmuşlar.
Mehmet, önemli bir sakatlık yaşamadığı takdirde 2010 Dünya Şampiyonası kadrosunda olmak istediğini söylemiş.. Biliyorsunuz bu oyuncumuz son iki Avrupa Şampiyonası’nda ve elemelerde sakat olduğunu söylemişti.

İnşallah bu kez bir şanssızlık yaşamayız. Çünkü biliyorsunuz ki NBA’de çok maçlar yapıyorlar. İnşallah Mehmet'te de, Hidayet'te de, Ersan'da da bir şansızlık olmaz.. Sakatlık yaşamazlar ve iyi olarak Milli Takım kadrosunda yer alırlar'' dedi..

Demirel, Milli Takım Teknik Direktörü Bogdan Tanjeviç'in de Mehmet Okur'u 2010 kadrosunda görmek istediğini belirterek, ''Sonuçta bu şampiyona Türkiye'de ve bizim için çok önemli. Milli Takım olarak ülkemizdeki bu turnuvada final oynamak ve şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Bunun için en güçlü kadromuzla sahada yer alacağız'' ifadesini kullandı..