BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Akman Kanaltürkü eleştirdi

RTÜK Başkanı Zahid Akman, isim vermeden Kanaltürk'e çattı!

Abone ol

RTÜK Başkanı Zahid Akman, seçim döneminde yapılan yayın ihlalleri nedeniyle verilen cezaların Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendiğini, kendilerinin ise bu cezaları uyguladıklarını söyledi.

20'ye yakın kanala ceza verilmesine rağmen bir televizyon kanalının kendilerini hedef gösteren kampanya başlattığını söyleyen Akman, isim vermeden Kanaltürk yöneticilerine yüklendi.

RTÜK Başkanı Akman, Show Tv tarafından Marketingist Pazarlama Araç ve Hizmetleri Fuarı kapsamında TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen "Sorumlu Medya" paneline katıldı. Akman, sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Seçim yasaklarını ihlal eden televizyonlara YSK tarafından ceza verildiğini, RTÜK'ün de bunu uyguladığını anlatan Akman, bir kanalın bunu bilmesine rağmen kendilerini yıpratmaya yönelik yayın yaptığını söyledi. Bu kanalın yaptığı yayınlarla kendilerini hedef gösterdiğini belirten Akman, "Yayın kuruluşu, yayının ve yayıncılığın vermiş olduğu imkanları, şahsi menfaati için kullanmaktadır. Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak bu konuyla ilgili her türlü araştırmamız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.