BIST 10.258
DOLAR 32,34
EURO 34,78
ALTIN 2.388,70
HABER /  SEÇİM

Akit yazarı Abdullah Gül'ü hem uyardı hem tiye aldı!

Abdurrahman Dilipak, Abdullah Gül'e İslam Ülkelerine yönelik çalışmalar yapacak bir vakıf kurmasını tavsiye ederken Gül'ü tiye alan ifadeler ile dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ve Abdullah Gül'ün yol haritasını yorumlayan Akit si yazarı Abdurrahman Dilipak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkacağını öne sürdü. Dilipak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İslam Ülkelerine yönelik çalışmalar yapacak bir vakıf kurmasını tavsiye ederken Gül'ü tiye alan ifadeler ile dikkat çekti.

GÜL'E LOGO ÖNERDİ: Ü HARFİ TEBESSÜM EDEN BİR DUDAK OLSUN!

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına kesin gözüyle bakan Akit yazarı, Abdullah Gül'e gelecek için siyasi olmayan bir misyon tavsiye etti. "Bana kalırsa Gül Vakfını kurup, İslam ülkelerine dönük çalışmalar yapmalı.. Logo önerisi benden. GÜL derken ortadaki Ü harfi, tebessüm eden bir dudak ve üzerinde iki nokta. Yanda stilize edilmiş bir gül!" diyerek Cumhurbaşkanı'nı tiye alan Dilipak ilginç bir de uyarıda bulundu: Umarım Gül’ün sonu Sezer gibi olmaz.. Yeni bir Sezer vakası olmamalı..

İşte Dilipak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

ORTADA Ü HARFİ YANDA STİLİZE EDİLMİŞ BİR GÜL!

Umarım Gül’ün sonu Sezer gibi olmaz..

Yeni bir Sezer vakası olmamalı..

Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak. Gül de, daha önce yazdığım gibi, bana kalırsa Gül Vakfını kurup, İslam ülkelerine dönük çalışmalar yapmalı.. Logo önerisi benden. GÜL derken ortadaki Ü harfi, tebessüm eden bir dudak ve üzerinde iki nokta. Yanda stilize edilmiş bir gül!

Belki ilk proje İslam Ülkeleri Barış Gücü oluşturma yönünde olmalı...

İslam ülkeleri arasında ekonomik, sosyal, kültürel birliğin sağlanması yönünde girişimler bu vakfın ilgi alanı olabilir.

İSLAM ÜLKELERİNİN SORUNLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPABİLİR

İslam ülkeleri arasındaki sorunların çözümü için çalışmalar yapılabilir..

Yapmak istedikten sonra yapacak iş çok. Bunun ille de siyasi olması gerekmiyor.

Mesela İslam ülkeleri arasında ortak bir yatırım fonu oluşturulabilir.. Neden hâlâ bir global sigorta şirketimiz yok. Uluslararası reasürans şirketimiz neden olmasın.. İslam ülkeleri arasında geçerli ribasız bir banka kartımız, kredi kartımız neden olmasın..

İslam ülkelerinde bir sürü politik araştırma merkezleri kuruldu. Bunlar arasında bir birlik oluşturulabilir.. Değişik ülkelerde değişik konularda uluslararası konferanslar, ortak çalışma toplantıları oluşturulabilir..

Dışişleri Bakanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi olarak Gül bu şekilde daha etkin ve saygın bir rol üstlenebilir..

İslam ülkelerinin ABD, AB, BM, Çin ve Hindistan’da lobisi için özel bir çalışma yapılabilir..

Afrika ülkeleri için yapılacak birçok çalışma var.

İnsan hakları, yoksulluk, çevre konuları ile ilgilenecek beynel müslimin bir global inisiyatifin İslam dünyasının imajının güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir inisiyatif de Gül’e yakışır..

Eğitim, bilim, kültür, sanat, mesleki örgütler, STK’lar arası işbirliği konusu da bu vakfın ajandasında yer alabilir.